fbpx
Sint let op de kleintjes

Hulp voor de Sint

Wees eerlijk……

Voor kinderen is de niet de hoeveelheid of de kostprijs van de cadeautjes belangrijk, zolang de Sint maar voor iets zorgt

Ook voor ouders is het niet altijd leuk dat de Sint letterlijk en figuurlijk op de kleintjes moet letten. Toch hoeven ouders zich geen zorgen te maken benadrukt Joke Roels, psychotherapeute bij Groeistof. “Ouders willen steeds het maximale doen voor hun kinderen, maar dat is door de huidige economische situatie niet evident.

In plaats van je in duizend bochten te wringen, is het erg belangrijk dat je de schaamte opzij schuift en openlijk voor je (penibele) situatie uitkomt. Daarom heb ik één gouden raad: bespreek alles open en eerlijk, maar natuurlijk wel op kindermaat.”

Eerlijk zijn dus, een kwaliteit die Sinterklaas sowieso heel hoog in het vaandel draagt. “Kinderen horen dingen op het nieuws of op school en zijn dus zeker op de hoogte van de problemen die heel wat mensen momenteel ervaren. Door erover te praten kunnen zij die info kaderen en gaat hun fantasie er geen ander verhaal van maken. 

Een extravagante Sinterklaas kan op kinderen trouwens paradoxaal overkomen. Als ze de afgelopen weken of maanden hoorden dat ze iets niet konden krijgen of doen door financiële moeilijkheden, kan een overdaad aan cadeau’s naar aanleiding van Sinterklaas als heel vreemd opgevat worden.” besluit Joke.

Note: tekst en foto uit DZ, zondag 6 november 2022