fbpx

Bouwproject Groeistof

Groeistof bouwproject 2022

Bij Groeistof zijn we verheugd om aan een nieuwe ongelooflijke reis te beginnen: de bouw van een nieuwe locatie! Ons bouwproject.

Met deze nieuwe locatie hebben we de mogelijkheid om ons aanbod uit te breiden met verblijven en diensten op locatie. Dit betekent dat we nog meer mensen kunnen helpen, iets waar we echt gepassioneerd over zijn.

Wat we doen

Maar we willen niet alleen mensen helpen in traditionele zin van ondersteuning en therapie. We willen een echt verschil maken in het leven van degenen die dat het meest nodig hebben. Daarom grijpen we de renovatie aan om uitgebluste jongeren een nieuwe kans te geven in de maatschappij en het leven. Wij geloven dat jongeren die zich tekort gedaan voelen, die de richting in hun leven kwijt zijn, of die gewoon moe zijn van school, kunnen profiteren van de steun en zorg die wij kunnen bieden.

En daarom werken, zoals steeds, vanuit kracht en verbinding, samen met hen aan deze opbouw. Terwijl zij aan zichzelf bouwen, leren zij ook de kneepjes van het vak in de bouwsector. Onder begeleiding van ervaren werkmannen helpen zij mee aan de afbraak en opbouw van ons nieuwe gebouw.

Waarom we het doen

Dit bouwproject als vorm van time Out biedt een alternatief voor de traditionele aanpak van schoolmoeheid, gedragsproblemen, ADHD, ASS, communicatieproblemen en meer. In plaats van alleen te vertrouwen op medicatie, begeleiding of therapie, biedt Groeistof een groepsgewijze aanpak waarbij jongeren samen aan een project werken en vaardigheden leren in een ondersteunende omgeving. Wij bieden een unieke ervaring aan deze jongeren, die in kleine groepen aan ons bouwproject zullen werken.

Onder toezicht van ons professionele team zullen zij onschatbare samenwerkingsvaardigheden opdoen, profiteren van een nuttige dagtaak en zelfvertrouwen krijgen terwijl zij iets bijzonders creëren en maken. Ondertussen leren ze wat sociale vaardigheden en doen zHet professionele team bestaat uit vakmannen met jarenlange ervaring in de bouwsector, een gecertificeerd leerkracht en natuurlijk Joke Roels, jongerencoach met tonnen ervaring met jongeren.

Bij Groeistof hebben we een passie voor het geven van een tweede kans aan hen die dat nodig hebben – en onze nieuwe locatie is nog maar het begin. We kunnen niet wachten om de transformatie van de ruimte te zien door het harde werk en de toewijding van de jongeren die we ondersteunen.

Groeistof bouwproject 2022
Groeistof bouwproject 2022

Met Wie we het doen

Iedere tiener die zich herkent in de hierboven geschreven problematiek en ouder is dan 16 jaar is welkom.In groepen van maximaal 4 personen werken de deelnemers mee aan ons bouwproject. Het ambitieuze plan is het renoveren van een huis tot een nieuwe vestiging van de Groeistof. Dit project biedt de jongeren niet alleen de kans om praktische vaardigheden te leren zoals timmeren en bouwen, maar ook om communicatie, teamwerk en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.  Zo kan iedereen in de groep zijn eigen taken en sterke punten hebben.

Groeistof biedt met deze kans een leuke en ondersteunende omgeving waar jongeren nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen en meer zelfvertrouwen kunnen krijgen. Het geeft hen de kans om even afstand te nemen van hun dagelijkse leven, een stap terug te doen en weer in contact te komen met hun eigen interesses en capaciteiten. Door het project leren ze samen te werken, te plannen en problemen op te lossen. Ze leren ook verantwoordelijkheid te nemen, creatief te zijn en een doelgerichtheid te ontwikkelen.

Door hen een veilige en ondersteunende omgeving te bieden, kunnen ze een gevoel van voldoening krijgen, nieuwe vrienden maken en hun eigen interesses en vaardigheden ontwikkelen.

 

Ken jij een jonge 15 plusser die hieraan nood heeft? Schrijf hem/haar dan nu in!

Groeistof bouwproject 2022
Groeistof bouwproject 2022
Groeistof bouwproject 2022