fbpx

Wie is er gebaad bij coaching?

Zowat iedereen kan wel een “opfrisbeurt” gebruiken in zijn of haar persoonlijke of professionele leven. Coaching is anders dan therapie. Terwijl een therapeut wil dat u over uw emoties praat, richt coaching zich op oplossingen en de acties die u kunnen helpen uw doelen te bereiken, zowel op korte als op lange termijn. Coaching is een vriendelijke herinnering om op de koers te blijven die u hebt bepaald te willen leven. We verliezen ons vaak in het alledaagse en vergeten dat wat we doen, elke minuut een effect heeft op ons succes op lange termijn. Coaching biedt ons een spiegel en een onbevooroordeelde kijk op ons leven en onszelf. Net als artsen bieden coaches een onbevooroordeelde en niet-oordelende kijk op wat zij waarnemen. Er is niets dat een coach kan verrassen of hem een stap terug kan doen zetten. Coaches helpen u de oplossingen te vinden. In de meeste gevallen had je die al in je en had je alleen iemand nodig om je te helpen van perspectief te veranderen.

Een paar redenen om een coach in te schakelen;

1. Je bent klaar om van carrière te veranderen. Zelfs als je niet weet wat de volgende stap is, kan het werken met een coach je helpen te bepalen wat je het beste kunt doen en wat je gelukkig maakt. Als u al een aantal jaren dezelfde functie bekleedt, is het werken met een coach om een stap terug te doen en uw sterke punten te ontdekken een belangrijke stap om de functie te krijgen die u wenst.

2. Als u ongelukkig bent. Werken met een coach kan u helpen het leven te bereiken dat u wilt leiden. Werken met iemand is een belangrijke manier om met een ander perspectief naar je leven te kijken.

3. Je bedrijf is niet wat je wilt dat het is. De werkplek is de plek waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Zelfs op de beste dagen kan het stressniveau hoog zijn en kan het uw privéleven binnensluipen. Wij kunnen u helpen uw werk en privéleven te scheiden en in beide productiever te worden.

4. Als uw relaties niet zo bevredigend zijn als u zou willen dat ze zijn. We moeten veel tijd en energie in relaties steken om ze uw tijd en liefde waard te maken. Werken met een coach kan je helpen om de relaties die je hebt te verbeteren, nieuwe relaties aan te gaan en te bepalen of sommige relaties je tijd en aandacht niet waard zijn.

5. Je huis is rommelig. Als het je gewoon niet lukt om te doen wat je moet doen en je huis staat vol met spullen, dan kunnen wij je helpen om een leven te leiden zonder rommel, stress en gemiste afspraken. Werken met een coach kan u helpen bepalen hoe wat u elke dag doet een impact heeft op uw lange termijn doelen en levensstijl. Werken om te bepalen wat echt belangrijk voor je is en dat afstemmen op je doelen.

6. Uw gezin kan meer samenhangend zijn. Gezinnen nemen zelden de tijd om doelen, problemen of vreugdes te bespreken. Door met een coach te werken kunt u al deze zaken op één lijn brengen en uw gezin meer verenigen, elkaar steunen en leren om echt van de tijd samen te genieten.

Coaching is geen therapie

Coaching draagt niet hetzelfde stigma met zich mee als therapie. In veel gevallen kan het zelfs productiever voor u zijn, omdat het zich richt op acties die u vandaag kunt nemen om uw levenskwaliteit te verbeteren. Dingen gedaan krijgen is geweldig, maar een coach zal u helpen om ervoor te zorgen dat u de RECHTE dingen gedaan krijgt.

Joke Roels – Psychotherapeut in Westerlo. Helpt als auti-coach, opvoedingscoach, thuisbegeleider, psychotherapeut, online-coach en organiseert elke schoolvakantie (behalve de Kerstvakantie) Time Out Projecten voor gezinnen met kinderen die opvoedingsproblemen ervaren.

Neem gerust contact met me op.