fbpx

Waarom een coach inhuren?

Waarom zou je een coach huren?  Wat kan een coach voor je doen? Dus waarom zou je een coach inhuren? Je speelt geen wedstrijdsporten of loopt geen marathons. Wat kan een coach voor je doen?

Net zoals amateur- en beroepssporters die hun spel willen bevorderen met een coach, kunnen ook ondernemers, managers en gewone niet sportenden of ondernemende mensen hun bedrijf en leven, bevorderen door samen te werken met een professionele coach. Je kunt goed zijn, heel goed in wat je doet, maar er is altijd beter. En om beter te worden, moet je veranderingen doorvoeren.

Verandering gebeurt niet alleen. Verandering vindt plaats als je de leiding neemt en actief werkt om deze veranderingen door te voeren. De drie belangrijkste ingrediënten om te veranderen zijn visie, plan en de motivatie om het te laten gebeuren.

Meer geluk ervaren

Sommige mensen gaan door het werk en het leven dat gewoon bestaat. Ze zijn niet ongelukkig, maar ze zijn ook niet echt gelukkig. Ze zijn niet erg duidelijk over welk succes, of hoe een geweldig leven eruit ziet, veel minder hoe ze het daadwerkelijk kunnen bereiken. Ze missen een duidelijke visie, het vermogen om een doel of ambitie te conceptualiseren. En zonder visie, een droom, een doel, een doel, gaan ze nergens heen.

Een goede coach stelt de juiste vragen om je waarden en diepste motivatoren te achterhalen. Om de lagen terug te trekken en je visie en dromen voor een ideaal leven en werk te onthullen. Zelfs iemand die geen duidelijke visie heeft op waar hij naartoe gaat, heeft nog steeds dromen, hoe verborgen die ook mogen zijn. Een coach werkt samen met u om die verborgen dromen en doelen te onthullen en te verwezenlijken, om er een gezicht op te zetten.

Samen met je coach een plan maken

Als je eenmaal een visie hebt, heb je een plan nodig om daar te komen. Je weet nu waar je naartoe gaat, maar je weet niet goed hoe je er moet komen. Een coach werkt met u samen om een kaart te ontwikkelen voor uw reis. Het identificeren van de mijlpalen onderweg, het verduidelijken van de stappen en prioriteiten om die mijlpalen te bereiken. Je gefocust houden en op koers houden naar elk doel, en het vieren van alle overwinningen als ze bereikt zijn. Je vindt dat je niet alleen bent op deze reis; een coach werkt samen met jou aan elke stap van de weg om je te helpen je visie te realiseren. Jouw succes is het doel van je coach.

Weg met excuses

Vaak hebben mensen een visie en een plan, maar het is altijd “morgen”. Morgen beginnen ze. Ze zijn vanavond te moe. De economie is belabberd. Het zal te lang duren om die droom te bereiken. Het is te duur. Er is geen tijd.

Er zijn een miljoen excuses, maar geen redenen om je visie voor een ideaal leven niet na te streven. Als je een visie en een plan hebt, maar niet de motivatie om er te komen, kan een coach helpen. Een coach helpt bij het oplossen van de barrières die je in je spoor stoppen, zodat die onbegaanbare bergen molshopen worden. Een coach komt erachter wat je drijft en wat je op het spoor houdt, en herkent ook wanneer je verslapt. Een coach houdt je verantwoordelijk en zal je regelmatig vragen of je doet wat je zegt dat je echt wilt.

Wat is jouw visie?

Waar ben je in je leven? Heb je een visie op waar je wilt zijn, wat je wilt doen, hoe je wilt leven? Misschien heb je een visie, maar je hebt geen plan. Misschien heb je zowel de visie als het plan, maar heb je hulp nodig om jezelf te motiveren om het plan te volgen. Een coach kan jou helpen in elke fase van dit proces, zodat je die visie kunt zien, dat plan kunt ontwerpen, of geïnspireerd kunt worden om uzelf te motiveren in de richting van uw doelen.

Veel mensen kunnen hun dromen alleen verwezenlijken en doen dat ook. En nog veel meer mensen hebben baat bij de begeleiding, focus en verantwoordelijkheid die een coach biedt.

Dus, waarom zou je een coach nodig hebben? Simpelweg om je te helpen je dromen te bereiken, zodat het leven dat je leidt het leven is dat je wilt leiden.

waarom zou je een coach inhuren