fbpx

Breng jouw gezin opnieuw in harmonie.

 

En leer niet alleen jezelf, maar ook jouw kinderen beter kennen.

In het time-out project ga je een week naar Texel met het gezin. Dit is voor jou als je op moeilijkheden botst bij de opvoeding, jouw kind worstelt met een laag zelfbeeld, jouw kind gedragsproblemen of een beperking zoals autisme heeft. Of als je nood hebt om jouw gezin terug op één lijn te krijgen.

Benieuwd of het iets voor jouw gezin is?

Time out 1
?

Wat het time-out project teweegbrengt…

Het was een sombere dinsdagavond toen de mama van Alexander* al huilend bij mij zat. Alexander was een 15-jarige jongen die gepest werd op school en hierdoor al twee jaar niet meer naar school ging…

Een gigantische leerachterstand was niet het enige gevolg van de pesterijen die hem gevangen hielden. Hij bracht zijn dagen door in een verstikkende stilte en bewoog enkel van de zetel naar zijn bureau, waar de digitale wereld zijn enige toevlucht was.

Alexander was vervreemd van de wereld, zijn bewegingen werden schaarser en zijn glimlach vervaagde.

Op een punt werd het zo erg dat de jeugdrechtbank hem wilde weghalen uit zijn omgeving en in een instelling wilde plaatsen.

Dankzij de time-outprojecten is het niet zo ver gekomen… Hier vond hij langzaam maar zeker zijn weg naar herstel.

In de time-outprojecten voelde hij zich gehoord en heeft hij zichzelf beter leren kennen. Hij heeft zelfs nieuwe talenten ontdekt!

Zo heeft hij zich aangesloten bij een volleybalclub en geeft hij zelfs training aan de jongsten. Alexander verloor niet alleen zijn fysieke gewicht, maar ook de emotionele last en zijn laag zelfbeeld.

En als kers op de taart werkt hij nu toe naar het behalen van zijn diploma via middenjury.

*Alexander is niet de echte naam van de jongen in kwestie.

 
 
Time out 2

‘Hoe komt het toch dat ik al meer dan 2 jaar worstel om haar te doen luisteren?’

Dit is één van de vragen die regelmatig naar boven komt in een time-out project.

Heel vaak kunnen kinderen door één of andere reden hun gevoelens niet verklaren en zeggen in woorden. Dit maken ze duidelijk in hun gedrag en resulteert vaak in…

  • Huilbuien
  • Een laag zelfbeeld
  • Pesterijen op school
  • Een kort lontje hebben
  • Niet luisteren naar de ouders
  • Angst hebben om buiten te komen
  • Onzeker zijn en jezelf niet tof vinden

Als jouw kind één van bovenstaande gedragingen vertoont, hoef ik je niet te zeggen dat dit als ouder jouw hart breekt.

En dat is exact wat ik met het time-out project oplos. Met als doel de rust terug te brengen in jouw gezin.

Na een time-outproject krijgen we steeds de feedback dat de kinderen het super goed doen op school, ze vol zelfvertrouwen op staan en ze er oprecht gelukkig uitzien.

En dit is geen opflakkering van een week… 

Je ontvangt de nodige handvaten en tools om een kader te scheppen die in lijn ligt voor het hele gezin. En hierdoor leeft jouw gezin in harmonie verder.

Je leert jezelf en jouw kinderen in deze week op een andere manier kennen en je ontvangt inzichten die je op voorhand niet verwacht.

Je krijgt ook een antwoord op heel veel vragen die soms al maanden of jaren in je hoofd zitten. En met deze antwoorden ga je als gezin praktisch aan de slag en kan je weer genieten van elkaar.

Benieuwd naar de handvaten en antwoorden die je zal ontvangen? Laten we kennismaken.

Time out 3

Waarom werkt het time-out project zo goed?

⭐️ In tegenstelling tot gewone therapie, waar je iedere twee à drie weken één uurtje progressie maakt, staat het time-outproject gelijk aan 6 maanden therapie in één week.

 

⭐️ Daarnaast zorgt het feit dat je als ouder en kind op hetzelfde moment in een traject zit voor een versneld proces. Hierdoor groei je samen als gezin en krijg je een sterkere verbinding met elkaar.

 

⭐️ Dankzij de no-nonsens aanpak zal je geen grote theorieën moeten leren, je krijgt heel concrete tools die je uittest en uitwerkt op het eiland.

 

⭐️ Het time-outproject gaat door op Texel, een klein eiland in Nederland. Hierdoor kan jouw gezin mentaal alles achterlaten op het vasteland en kunnen jullie zich met volle overgave toeleven in het traject.

 

⭐️ We werken steeds vanuit een positieve mindset en we maximaliseren de sterktes van jouw kinderen. Er is ook nazorg beschikbaar waarbij we overleg plegen met de school, het CLB en andere hulpverleners, zodat iedereen in dezelfde richting kijkt.

 

Hoe ziet het proces eruit om deel te nemen aan dit time-out project?

 

01

Een online of fysiek gesprek waarin we jouw situatie bespreken en kijken hoe het time-out project jou zal helpen.

 

02

Je hoeft geen overhaaste beslissingen te nemen… Je krijgt een week bedenktijd om deel te nemen aan het time-outproject.

 

03

Als je besloten hebt om deel te nemen, plannen we een tweede gesprek in waarin we inzoomen op jouw kinderen.

 

04

Je wordt toegevoegd aan de whatsapp groep met alle praktische informatie en hierin leer je de andere ouders kennen.

Wil jij graag een vrijblijvend gesprek om te kijken of dit iets voor jouw gezin is?

Time out project Texel

Time out 4

Het time-outproject in Texel begint met een mooie symboliek… Je gaat zelfstandig met jouw gezin naar Texel waar je de oversteek maakt met de boot, hierdoor laat je niet alleen fysiek, maar ook mentaal alles achter.

Gedurende deze week worden jouw kinderen betrokken bij diverse leuke activiteiten die gericht zijn op ervaringsgericht leren. Denk hierbij aan schaapjes knuffelen, fietsen, broodjes bakken…

Dankzij deze activiteiten groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling, bloeien ze als kind open, leren ze zichzelf beter kennen en voelen ze zich gehoord.

Als ouder volg je overdag trainingen waar je sterker wordt in het begrijpen van het gedrag van je kinderen, je zelfzekerder als ouder leert wordt, hoe je betere keuzes leert maken en hoe je een grotere impact creëert als ouder.

Na deze intensieve sessie krijg je als ouder een tweetal uur ‘me-time’ met je partner of jezelf, waarin je kan reflecteren over de dag en je batterijen kan opladen tegen dat jouw kinderen terug zijn van hun activiteiten.

Time out 5
Time out 6

Er zijn ook twee tot drie kind-ouder activiteiten waar kostbare momenten van interactie en verbinding ontstaan in jouw gezin.

Jouw lesgever en de bezieler van het time-out project.

Hey, ik ben Joke. Ik ben een moeder van twee dochters en een plusmama van één zoon. Al vroeg ontdekte ik dat ik een passie heb voor opvoeding en menselijke relaties. En deze passie werd nog sterker door mijn levenservaringen.

Na het plotse overlijden van mijn eerste echtgenoot, stond ik er alleen voor met twee kleuters. Een van mijn kinderen heeft een bipolaire stoornis, de andere heeft ADD, en de derde heeft een leerstoornis en ADD. Hierdoor heb ik zelf ervaren hoe moeilijk de zoektocht is naar aangepaste hulp…

Om mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, blijf ik voortdurend leren en opleidingen volgen. Dit doe ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor de gezinnen waarmee ik werk.

En vaak hoor ik van deze gezinnen dat mijn luister- en inlevingsvermogen de reden is waarom ze zich zo snel bij me op hun gemak voelen. Vanuit dit inlevingsvermogen en met diep respect geef ik tips en advies. Met als doel samen een oplossing te vinden…

Time out 7

Veelgestelde vragen

Kan ik ook deelnemen als mijn kind een beperking heeft?

Zeker weten. Het time-out project is geschikt voor kinderen met ADHD, autisme, ontwikkelingsstoornissen, OCD, gedragsproblemen, …s.

Kan ik ook deelnemen als gescheiden ouder?

Uiteraard. Het time-outproject is geschikt voor gescheiden ouders, nieuw samengestelde gezinnen, getrouwde gezinnen, …

Met welke problemen kan je ons allemaal helpen?

– Agressieproblemen

– Voortdurend ruzie hebben met broer of zus

– Kinderen die niet meer luisteren

– Kinderen die niet meer naar school willen gaan

– Kinderen die gepest worden

– Kinderen die crisissen krijgen en waar je niet zomaar overal mee naartoe kan

– Angstige kinderen

– Kinderen die niet meer kunnen slapen

– Als je als koppel niet meer op één lijn zit naar de kinderen toe