fbpx

Wil jouw echtgenoot scheiden?

Voel je je de laatste tijd onzeker omdat je tekenen ziet dat je echtgenoot wil scheiden? Soms kan het kunnen herkennen van tekenen dat je echtgenoot wil scheiden helpen om een ongewenste scheiding vroegtijdig te voorkomen.

Communicatieprobleem

Een van de duidelijke tekenen dat je man wil scheiden is het stuklopen van de communicatie. Je zult merken dat het voeren van een betekenisvol gesprek met je echtgenoot minder wordt, dat je niet communiceert of misschien ruzie maakt telkens als jullie beiden beginnen te praten. Een van jullie of jullie beiden vinden het ook moeilijk om over dingen te praten.

Minder tijd samen doorbrengen

Als een echtgenoot van zijn vrouw wil scheiden, zullen beide partijen minder tijd samen doorbrengen. Zelfs als beide partijen de kans krijgen om samen te zijn, is de sfeer en het gevoel vreemd en gespannen. Het is niet meer de lichtvoetige en lieflijke manier.

Geen of minder intimiteit

Als je merkt dat er een daling is in het intimiteitsniveau met je echtgenoot, zoals niet meer aanraken, zoenen en vrijen voor heel soms, dan kan dat een waarschuwingsteken zijn dat er iets mis was gegaan in je huwelijk. Hoewel er stressvolle tijden zijn waarin de intimiteit minder wordt, zullen echtparen die sterk verliefd zijn toch proberen wat tijd vrij te maken voor intimiteit, want dit is een van de manieren om als man en vrouw te blijven.

Je laten doorschemeren over een scheiding

Heeft hij ooit gezegd dat hij wil scheiden? Als dat zo is, moet de gedachte aan een echtscheiding al eerder in zijn gedachten zijn opgekomen.

Als je tekenen begint te zien dat je echtgenoot wil scheiden, is het beter de problemen op te lossen dan er maar bij te blijven zitten in de hoop dat de problemen vanzelf weggaan. Het is nooit te laat om hem van gedachten te doen veranderen over scheiden en zelfs als je het gevoel hebt dat je man er vrij zeker van is te gaan scheiden, kun je nu aan je huwelijk werken om zijn hart terug te winnen, want er zijn veel goede manieren om een huwelijk te redden en vaak is scheiden niet altijd het antwoord op huwelijksproblemen.

Joke Roels – Psychotherapeut in Westerlo. Helpt als auti-coach, opvoedingscoach, thuisbegeleider, psychotherapeut, online-coach en organiseert elke schoolvakantie (behalve de Kerstvakantie) Time Out Projecten voor gezinnen met kinderen die opvoedingsproblemen ervaren.

Neem gerust contact met me op.