fbpx

 

Vrijdag de 13e zette even ons Belgenlandje op z’n kop. De regering komt met strenge maatregelen rond het Covidmonstertje. En iedereen op straat praat over Corona.

Wat nu..? Wie gaat op onze kinderen letten? Hoe gaan we werk-privé organiseren? Hoelang zal het duren alvorens we onze vrijheid volledig terug hebben?

Heel veel vragen komen naar boven, bij ons allemaal, ook bij onze kinderen.

Angst en organisatie

Veel mensen zijn in paniek maar ook veel kinderen zitten met veel vragen, weten niet goed wat er aan de hand is en zijn angstig. Leg uit aan jullie kinderen waarom scholen sluiten. En herken hun gevoel, lach het niet weg en praat erover.
Via deze link krijg je heel wat tips om een gesprek gemakkelijker te maken.

angst

Een goeie gezondheid! Het is cliché maar we wensen het elkaar elk jaar opnieuw bij het begin van een nieuw jaar, wanneer iemand jarig is, wanneer iemand ziek is, want het is en blijft de grootste rijkdom van de mens en het is onbetaalbaar.

 

Laat ons daarom met z’n allen solidair zijn. We zijn allemaal verantwoordelijk voor elkaars gezondheid. Wees creatief in het organiseren. Spreek af met familie, vrienden of buren om opvang te vinden voor jullie kinderen. Ga boodschappen doen voor oudere/zieke mensen. Help elkaar!

 

Grootouders missen

Ook woonzorgcentra sluiten hun deuren maar men raadt ook af om bezoekjes te brengen aan grootouders. Zowel voor de kinderen maar zeker ook voor de grootouders zal dit voor een leegte zorgen, eenzaamheid en gemis.

Het gemis kan je wat dragelijker maken door met de kinderen iets te knutselen voor oma en opa, een mooie tekening te maken, eens bellen en voor de moderne oma’s en opa’s bestaat er ook facetime.

grootouders

 

Activiteiten

 

Op social media zie je heel vaak de vraag passeren: “Hoe houden we onze kinderen 5 weken bezig?”

We hebben al het geluk dat het weer ons goed gezind is en dat mag wel na vele weken van regen, wind en storm. Eindelijk terug die warme zonnestralen, vitamine D! Laat kinderen spelen in de tuin, ga wandelen of picknicken in het bos of in het park. Vaak hebben kinderen niet veel nodig om buiten creatief te zijn.

Maar binnen in huis valt ook heel wat te beleven. Boeken lezen, gezelschapspelletjes spelen, knutselen, pannenkoeken bakken, samen poetsen of opruimen…

Ook hier vind je leuke tips!  bosspel

Vele scholen zullen er ook voor zorgen dat er online werkbladen zijn. Het is en blijft belangrijk dat kinderen hun leerstof herhalen maar ook dat ze structuur hebben. Probeer hier ook creatief in te zijn en laat hen spelenderwijs ontdekken en leren.

 

Corona in huis?

We hopen allemaal van niet maar als iemand van de gezinsleden toch besmet blijkt te zijn is de kans ook groot dat de andere gezinsleden besmet worden. Iemand die besmet is hoeft niet opgesloten te worden maar volg de richtlijnen rond hygiëne extra goed op en bewaar afstand in de mate van het mogelijke.

 

Blijf positief

In alle negativiteit is het belangrijk om positief te blijven!

We leven in een maatschappij waar velen hard werken en zoeken naar balans tussen werk en gezin. Het aantal burn-outs blijft stijgen, kinderen vragen alsmaar meer om aandacht van hun ouders,… En onze agenda’s staan in het weekend vaak vol met sociale afspraken. dancing in the rain

Misschien wil het universum ons een teken geven en is het tijd om te rusten! Geniet van de quality time met het gezin. Geen ochtendrush ’s morgens om iedereen op tijd in school te krijgen. Kiest jullie werkgever ervoor om technische werkloosheid toe te passen, geniet dan van de rust. Doe de dingen waar je anders geen tijd voor hebt. Of plan alvast een leuke uitstap voor komende zomer.

Want ik geloof oprecht, dat het kleine monstertje ons ook iets groots wil brengen…

liefs
Joke

Groei(s)tof
Groei is tof
Stof om te groeien