fbpx

Ouderschap herbekeken

Als je de ideeën hier met een open geest benadert, heb je meer vertrouwen in het ouderschap en geniet je van de uitdaging bij het ouderschap van tieners. Neem het beste en gooi de rest weg.

Tieners zijn op zoek naar hun identiteit, hun leven is niet minder stressvol als het onze. Hoe helpen we ze zichzelf te helpen? Simpel maar niet gemakkelijk. Ouders moeten rolmodellen zijn en uw tieners in een positieve richting beïnvloeden. Om hen te helpen zelfstandige jongeren te worden die zelf verantwoordelijkheden hebben en de juiste keuzes maken.

Emotionele ontwikkeling

Vaker wel dan niet, kan hun mentale, fysieke en emotionele ontwikkeling een grote uitdaging zijn in deze moderne, snel veranderende samenleving.
Ouders die hormonale veranderingen hebben meegemaakt in hun leven, kunnen heel goed in verband staan ​​met de ervaringen van hun tienerjaren.

Je moet elkaar steunen in deze moeilijke tijden. Leg ze uit en praat over je moeilijkheden, zodat ook zij kunnen begrijpen dat het creëren van een ruimte kan leiden tot liefdevolle energie binnen het gezin. Tieners zijn niet ontworpen om jou gek te maken, noch jij hen. Het niet persoonlijk opvatten is een goed begin.

Familiecoach

Coachen is mentorschap, begeleiding, ondersteuning en aanmoediging. Coaching vertelt uw kind niet wat het moet doen. Familiecoach geeft het eigendom van zelfverantwoordelijkheden aan de tieners van vandaag. Tieners moeten verantwoordelijkheden leren. De gezaghebbende stijl van ouderschap past niet goed bij de huidige democratische stijl van omgaan met ons leven. De omgeving maakt een transitie naar meer zelfexpressie. Tieners zijn in de war door de behoefte om creatief te zijn en te horen wat ze moeten doen. De invloeden van de media en tv geven hen een ander perspectief op wat is. Het is nodig dat ze gehoord worden en hun mening uiten om te groeien en hun aangeboren potentieel te ontwikkelen. Aanmoediging tot zelfexpressie helpt hen na te denken en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Een familiecoach luistert ongeveer 80% en spreekt 20% van de tijd. We moeten weten wat werkt en wat niet. Een familiecoach is op de hoogte.

Neem gerust contact met me op.