fbpx

 

WESTERLO – Psychotherapeute en opvoedingscoach Joke Roels heeft er met haar onderneming Groeistof haar missie van gemaakt om de harmonie te herstellen in gezinnen waarin de kinderen gedragsproblemen vertonen. Dit doet ze niet alleen via haar eigen praktijk; Joke startte ook met een online groepspraktijk en coachingprogramma’s voor gezinnen op het Waddeneiland Texel. Door het succes van de coachingprogramma’s wil Groeistof er verder op inzetten. Hiervoor is de onderneming op zoek naar investeerders bij het publiek.

Joke kwam op het idee om te starten met coachingprogramma’s voor het hele gezin toen ze in haar eigen psychotherapiepraktijk vaststelde dat niet alleen de kinderen van gezinnen in moeilijke opvoedingssituaties baat hebben bij psychotherapie, maar het hele gezin. “Ik vergelijk het gezin altijd met een puzzel: als één stukje niet meer past, dan moet je niet focussen op het herstellen van dat ene stukje maar op het hervormen van de volledige puzzel, en dat doe je met alle leden van het gezin”, vertelt Joke.

Time-outs

Om te werken aan de harmonie tussen ouders en hun kinderen startte Joke met zogenaamde time-outs. Daarbij neemt ze samen met enkele begeleiders en vrijwilligers verschillende gezinnen mee naar het Waddeneiland Texel voor een 6 dagen durend coachingprogramma. “De locatie is niet onbelangrijk voor de beleving: het is een unieke ervaring aan zee voor het hele gezin tussen vogels, schapen, zeehonden, polders, bos, duinen, wad, strand en golven. Kinderen en hun ouders waaien er heerlijk uit”, legt Joke uit.

De kinderen leren tijdens zo’n time-out in groep omgaan met hun problemen -het gaat dan om zaken als ADHD, autismespectrumstoornis of gedragsproblemen- en ook de ouders leren heel wat praktische tips om te werken aan de balans in hun gezin.

Aankoop van een woning op Texel

“De time-outs zijn een belangrijke aanvulling op mijn eigen praktijk en de online groepspraktijk, die intussen 16 coaches met verschillende expertises telt”, aldus Joke.

Groeistof organiseerde intussen al 2 time-outs en de eerstvolgende, tijdens de krokusvakantie, is al volzet. Daarom wil de onderneming verder inzetten op het concept: waar Joke nu nog vakantiehuisjes huurt voor de time-outs, zal ze zelf privé een woning kopen op Texel.

Voor enkele verbouw- en inrichtingswerken aan de woning en voor de aankoop van bureau- en spelmateriaal is ze met haar onderneming nog op zoek naar financiering. Daarom startte ze in december met een crowdlendingcampagne: investeerders kunnen via de winwinlening investeren in het concept en genieten van fiscale voordelen. “Je ziet dat de coaching de dynamiek in de gezinnen beïnvloedt en dus echt een impact heeft voor gezinnen in moeilijke situaties. Het is dus tijd om het concept verder te laten groeien”, vertelt Joke enthousiast.

de website van WinWinner.