fbpx

Life coaching

In dit artikel vertellen we je  wat life coaching inhoudt en waarom het zo populair is.

Life coaching is in principe een manier om een individu, of in het geval van bedrijfscoaching – een bedrijf, te helpen leren hoe ze hun problemen kunnen oplossen. Soms heb je wat hulp nodig bij het uitzoeken van oplossingen voor je problemen, of die nu te maken hebben met gezondheid, relaties, geld, eigenwaarde, of iets dergelijks.

Soorten life coaches

Er zijn veel verschillende soorten life coaches die gespecialiseerd zijn in de niche waar je hulp bij nodig hebt. Er zijn ook veel technieken en stijlen van coaches. Sommige coaches geven advies op basis van een vaste formule, en sommige coaches stellen vragen om je te helpen je eigen problemen op te lossen. Weer anderen gebruiken een combinatie van beide benaderingen.

Dit vakgebied is zo populair, zelfs in deze huidige economie, omdat steeds meer mensen beseffen dat ze harder moeten werken om te krijgen wat hen vroeger zo gemakkelijk afging. De meeste mensen zijn nu overgekwalificeerd voor de baan die ze hebben, maar dat is wat ze op dit moment kunnen krijgen. Ze beseffen dat ze meer vaardigheden nodig hebben om het hoofd boven water te houden. Ze beseffen, nu meer dan ooit, dat ze hulp nodig hebben bij het bereiken van de doelen die ooit meer bereikbaar waren.

Life coaching kan je helpen

Life coaching kan je helpen meer te leren wie je bent. Door te leren wie je bent, kun je meer ontdekken van welke banen het beste werken bij zowel je passie als je vaardigheden. Je kunt ook leren hoe je leert, of hoe je jezelf meer kunt motiveren. Zelfmotivatie kan helpen in je loopbaan, gezondheid en je relaties. Ook kan het weten wie je bent, soms, je gevoel van eigenwaarde helpen verbeteren.

De juiste life coach vinden

Zoals met de meeste andere dingen tegenwoordig, kun je het gemakkelijkst aan zo’n coach komen door te zoeken met Google. Veel coaches bieden een gratis eerste consult om te zien of je die coach wilt inhuren. Omdat er zoveel coaches zijn, hoef je geen genoegen te nemen – je kunt blijven proberen tot je een coach vindt die bij je past en bij de manier waarop je wilt leren.

Er zijn ook veel life coaches die advertenties plaatsen in de plaatselijke kranten, zowel de fysieke als de online vorm. Velen kunnen ook een kantoor bij je in de buurt hebben, of bereid zijn naar de plaats te reizen waar je bent. Sommigen reizen eigenlijk liever naar waar je bent, omdat ze meer van je kunnen begrijpen en hoe ze je beter kunnen helpen als ze je omgeving zien.

Samenvatting

Eigenlijk is life coaching dus een manier om een ander je te laten helpen jezelf te helpen. Het is erg populair omdat mensen beseffen hoeveel meer vaardigheden ze nodig hebben om dezelfde banen te krijgen die ze een paar jaar geleden zonder hulp konden krijgen. Life coaches specialiseren zich in verschillende niches en hebben verschillende technieken. Toch is de manier waarop je levenscoaches vindt dezelfde: internet, plaatselijke krant, kantoor in je buurt. Veel succes!

Joke Roels – Psychotherapeut in Westerlo. Helpt als auti-coach, opvoedingscoach, thuisbegeleider, psychotherapeut, online-coach en organiseert elke schoolvakantie (behalve de Kerstvakantie) Time Out Projecten voor gezinnen met kinderen die opvoedingsproblemen ervaren.

Neem gerust contact met me op.