fbpx

De juiste psychotherapeut vinden

Wij zijn allen mensen met emoties die variëren naar gelang van de situaties die wij dagelijks tegenkomen. Soms zijn we blij, en het volgende moment zijn we getuige van ernstige situaties die leiden tot angst, depressie en stress. Stress is iets dat niet zichtbaar is van buitenaf, het is een gemoedstoestand waarin dingen niet normaal lijken omdat er iets is dat de geest altijd stoort en de aandacht afleidt van de dagelijkse taken die we uitvoeren. Er kunnen verschillende redenen zijn voor angst, zoals eenzaamheid, een laag gevoel van eigenwaarde, verlies van een geliefde, seksualiteit, onvruchtbaarheid, zwaarlijvigheid, enz. dat vaak een gevolg is van de mening die de wereld over u heeft.

De rol van een psychotherapeut

Ondanks het feit dat we weten dat het ons leven is en dat we ervan moeten houden zoals we zijn en ons er prettig bij moeten voelen, leven mensen graag met de voorwaarden die de maatschappij stelt en niemand kan dat controleren. Dit is wanneer een psychotherapeut stappen in met praktische oplossingen om zich te ontdoen van de emotionele problemen die een persoon geconfronteerd. De psychotherapeut maakt gebruik van logische methoden die iemand na een paar sessies waarschijnlijk zullen overtuigen om met de problemen om te gaan. Mensen krijgen te accepteren dat dergelijke problemen een deel van het leven zijn en men moet er mee omgaan door sportief te zijn, vooral als het van een vreemde komt die waarschijnlijk geen partij kiest en helpt om het op de juiste manier aan te pakken. Mensen gaan beseffen dat verandering een oplossing is voor veel problemen die mensen ondervinden als ze getraumatiseerd zijn.

Hoe maakt u een keuze?

Voordat u een psychotherapeut kiest om u te helpen, moet u ervoor zorgen dat u iemand tegenkomt die u zou helpen met effectieve resultaten en niet een willekeurige persoon die beweert een professional te zijn terwijl hij de tijd wegwerkt die u reserveert voor een sessie. Hier is een gids om u te helpen bij het maken van een juiste keuze.

Leer hun kwalificaties kennen

Het bedenken van effectieve oplossingen en therapieën voor mensen die lijden aan angst en depressie is geen peulenschil. Het vereist de juiste opleiding en kennis over het omgaan met de menselijke psychologie en het begrijpen van de eigenschappen die verschillende mensen hebben. U moet weten over hun kwalificaties en dienovereenkomstig analyseren of zij de juiste mensen om te benaderen.

Controleer hun benaderbaarheid

Je kunt je niet vaak openstellen voor iemand die een eigen mening heeft en niet geïnteresseerd is om naar jouw kant van het verhaal te luisteren en het dienovereenkomstig te analyseren. Een psychotherapeut zou niet bevooroordeeld moeten zijn en zou een open lei moeten zijn waar je je punten kunt neerleggen en dienovereenkomstig met een oplossing kunt komen zonder een mening te hebben. Dit is vaak een tegenslag voor mensen die depressief zijn, omdat mensen niet de neiging hebben om hun gemoedstoestand te begrijpen terwijl ze wel een mening hebben.

Kijk naar hun ervaring met het omgaan met problemen waar u mee te maken heeft

Het is essentieel voor u om duidelijk te zijn over uw mentale toestand en deze dienovereenkomstig over te brengen aan de therapeut. De therapeut moet ervaring hebben in het omgaan met dergelijke psychische aandoeningen en moet een geschiedenis hebben in het efficiënt oplossen van dergelijke problemen. U wilt uw tijd en energie niet verspillen aan iemand die geen idee heeft hoe hij met uw psychische toestand om moet gaan en u er uit moet laten komen.

 

Joke Roels – Psychotherapeut in Westerlo. Helpt als auti-coach, opvoedingscoach, thuisbegeleider, psychotherapeut, online-coach en organiseert elke schoolvakantie (behalve de Kerstvakantie) Time Out Projecten voor gezinnen met kinderen die opvoedingsproblemen ervaren.

Neem gerust contact met me op.