fbpx

WESTERLO – Nogal wat therapeuten bieden tijdens deze coronacrisis de mogelijkheid om online een sessie te houden. Groei(s)tof, de groepspraktijk van Joke Roels gaat nog een stapje verder. Met een team van 12 coaches en therapeuten biedt ze de mogelijkheid om gratis enkele sessies te volgen. Een steuntje voor hulpverleners die tegen hun limieten zitten, of mensen voor wie het thuiszitten begint te wegen.

Psychotherapeute en opvoedingscoach Joke Roels startte eind vorig jaar een online groepspraktijk voor psychotherapie. Ondertussen heeft de praktijk een team van 13 therapeuten en coaches die hoofdzakelijk in online sessies cliënten begeleiden.

Nu de coronacrisis mentaal dreigt te gaan wegen, stelt Joke Roels haar online platform open. Vanaf 30 maart heeft de groepspraktijk een online permanentie.

Luisterend oor

“We kunnen telefonisch een luisterend oor bieden, maar we bieden daarbovenop de mogelijk van een gratis traject van 2 online sessies”, licht Roels toe.

Joke Roels verwacht dat nogal wat mensen op dit moment behoefte hebben aan wat mentale houvast doorheen deze coronacrisis.

“Veel ouders zitten met de handen in het haar”, stelt Joke Roels. “Werkgevers en overheid vragen dat ze van thuis uit voortwerken, maar dat telewerk moeten ze combineren met het verzorgen van hun kinderen. Ik stel op dit moment twee belangrijke tendensen vast. De eerste is dat kinderen veel meer ontspannen zijn. Ze ervaren minder druk van school en eventueel ook van hobby’s. De andere is die zoektocht van sommige ouders om weer ouder te zijn. Ze zijn het gewoon dat kinderen naar school en naar een vrijetijdsbesteding gaan, maar nu zijn die kinderen ook de hele dag thuis. Daarnaast is er voor velen ook de financiële onzekerheid, in combinatie met onvoldoende toekomstperspectief, want we weten nog niet hoe lang deze crisis nog zal duren.”

Groepstherapie online

Groei(s)tof, de praktijk van Joke Roels is nog op zoek naar extra coaches en therapeuten die mee die initiatief willen ondersteunen. Ook denk ze nog aan online formules met meer deelnemers.

“Ik denk aan een soort van online conferentie, waarbij je bijvoorbeeld start met een grote groep en enkele sprekers en coaches die zich voorstellen. Dan zouden we per thema kleinere groepjes kunnen maken, waarbij je in een interactief platform met elkaar doorpraat, een beetje zoals groepstherapie. Op het einde zou iedereen weer samen komen.”

Zorg voor de zorg

Maandag start Groei(s)tof met de gratis online sessies. “Ik doe vooral een warme oproep aan de hulpverleners, die nu zoveel doen en die er mogelijk wat doorzitten. Het is vooral voor hen dat we dit aanbieden.”

Bron : https://www.madeinkempen.be/nieuws/groeistof-biedt-gratis-digitale-therapie-in-coronatijden/