fbpx

Gezinscoaching kan helpen bij het oplossen van problemen van tieners.

De kans is groot dat als je een tiener in je leven hebt, je waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid conflicten in je familie hebt. Hoewel het normaal is voor tieners om de grenzen te verleggen en aan te passen, is het niet goed voor tieners om je autoriteit op te eisen en de baas te zijn. Dit zijn stressvolle tijden voor zowel volwassenen als tieners en als je problemen hebt met je tiener betekent dit niet dat je een slechte ouder bent. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om de orde in uw huishouden te herstellen. Een geweldige manier is familiecoaching.

Gezinscoaching bij je thuis

Bij gezinscoaching komt uw begeleider bij u thuis en ontmoet hij uw hele gezin. Je begeleider zal je familie leren kennen en je helpen om te bemiddelen bij de problemen die je thuis niet gelukkig maken. Ouders en tieners krijgen allebei coaching om hen te helpen problemen op te lossen en vooruit te komen.

Als je in je thuisomgeving bent, zal iedereen zich comfortabeler voelen en waarschijnlijk meer bereid zijn om te delen. Het stelt je coach ook in staat om te zien hoe je familie zich thuis gedraagt, zodat ze inzicht kunnen bieden in de problemen van je familie.

Omdat je gezinscoach een onafhankelijke derde partij is, kunnen ze je familie observeren en helpen om de gesprekken rustig en respectvol te houden. Je familie leert de vaardigheden die ze nodig hebben om de communicatielijnen tussen alle leden open te houden.

Waarom gezinscoaching?

Gezinscoaching is een geweldige manier voor de hele familie om betrokken te zijn bij de oplossing van het huidige conflict. Aangezien elk gezinslid betrokken is en dezelfde vaardigheden leert, kan elke persoon zijn of haar gedrag overnemen en leren hoe hij of zij veranderingen kan doorvoeren en zich kan aanpassen aan de veranderende gezinsdynamiek. Ouders en tieners zullen beide leren om op een rustige en respectvolle manier met elkaar te communiceren. Elk gezinslid zal waardevolle vaardigheden leren om conflicten op te lossen, die hij of zij kan overdragen naar andere gebieden van zijn of haar leven.

Tiener zijn is niet makkelijk!

Het is niet gemakkelijk om een tiener op te voeden en het is ook niet gemakkelijk om er een te zijn. Er zijn veel dingen die zowel ouders als tieners kunnen leren oplossen als ze samenwerken. Als je merkt dat er veel conflicten in je familie zijn die je niet in je eentje kunt oplossen, moet je gezinscoaching overwegen als een optie om je huis weer tot rust te brengen.

Joke Roels – Psychotherapeut in Westerlo. Helpt als auti-coach, opvoedingscoach, thuisbegeleider, psychotherapeut, online-coach en organiseert elke schoolvakantie (behalve de Kerstvakantie) Time Out Projecten voor gezinnen met kinderen die opvoedingsproblemen ervaren.
Neem gerust contact met me op.