fbpx

Jongeren en hun gezin herbronnen op Texel

time out project voor

 

kinderen van 5-12 jaar

jongeren van 12-15 jaar

jongeren van 16-21 jaar

 

Time out Project Texel:

kracht, structuur en zelfvertrouwen 

 Groeistof TIME OUT

 

Trainingen Texel: kracht, structuur en zelfvertrouwen.  Dit wordt georganiseerd speciaal voor jongeren met angsten, schoolmoeheid en/of beperkte sociale vaardigheden.  Ook problematieken op vlak van opvoeding en gedrag bij jongeren ( link naar pagina therapie-begeleiding-kindercoach) worden hier ondersteund.  Kinderen en adolescenten met ASS, ADHD, ODD, HSP, MOF of VOS zijn van harte welkom bij onze trainingen in kracht, structuur en zelfvertrouwen.

Trainingen kinderen en jongeren 

Door begeleide buitenactiviteiten versterken we het zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren.  We leren hoe je een toekomstdoel voor ogen kan zien en maken een planning.  Grenzen worden ontdekt en verlegd en sociale vaardigheden aangeleerd. Trainingen voor kinderen en jongeren waarbij ontspanning en tijd voor jezelf even belangrijk is als de trainingen zelf.

Trainingen Ouders 

Voor ouders brengen we structuur aan in het gezin.  Ook jij als ouder leert grenzen stellen.  De zelfstandigheid van je kind wordt bevorderd en alle trainingen werken problematiekgericht.  Bovendien leer je om meer in verbinding te gaan met je kind.  Als ouder in je kracht staan en blijven staan wordt besproken, ondersteund en begeleid. Als laatste hebben ouders ook tijd voor zichzelf nodig, even terug op adem komen. Dat kan bij Groeistof op Texel.

Trainingen Gezin

‘Samen’ is hier het sleutelwoord.  Hier kan je leuke dingen beleven met je kind.  Je kan samen koken, samen langs en door de zee wandelen, samen nieuwe herinneringen maken.  Ook binnen het gezin begeleiden we iedereen op vlak van tijd voor jezelf en voor elkaar.

Texel 

Samen met het gezin verblijven we op Texel, een eiland tussen de Noordzee en de Waddenzee in Nederland. Hier kan je de lucht, sfeer en trainingen proeven, ruiken, voelen en voornamelijk beleven. 

Een fijne thuis voor iedereen, dat bouw je samen met Groeistof!

Inschrijving

Krokus (Texel) zaterdag 10 februari tot zaterdag 17 februari 2024 VOLZET

Pasen (Texel) zaterdag 6 april tot zaterdag 13 april 2024 nog plaats voor 1/6 gezinnen

Herfst (Texel) Zaterdag 26 oktober tot 2 november 2024 nog plaats voor 3/6 gezinnen

 

Wees er snel bij!!

Trainingen Time Out Project Texel

Speciaal voor jongeren met bv ASS, angsten, opvoedings-, gedrags-, psychiatrische problematiek, schoolmoeheid, beperkte sociale vaardigheden, ASS, ADHD, ODD, HSP, hechtingsstoornis, MOF, VOS, …

Krachtige, praktische en sterk gestructureerde trainingen voor jongeren en hun gezin waarmee je nadien samen thuis weer vooruit kan. Individuele en groepscoaching, zowel voor de jongere als voor de ouder(s), met permanente begeleiding ter plaatse gedurende het hele verblijf. Maximum 6 deelnemende gezinnen.

We verblijven op Texel, een écht eiland tussen Noordzee en Waddenzee. Deze prachtige brok pure natuur zal je voelen, proeven, ruiken en beleven… Een unieke ervaring aan zee, tussen vogels, schapen, zeehonden, polders, bos, duinen, wad, strand, enz. Even heerlijk uitwaaien….

Meer info over Texel: https://www.texel.net/nl/zien-en-doen/

 

Kinderen en jongeren

Zelfvertrouwen versterken door begeleide buitenactiviteiten ter plaatse.

Toekomstdoel en/of planning opmaken.

Trainingen in zelfstandigheid

Tijd voor ontspanning, tijd voor jezelf.

Leuke dingen beleven.

Sociale vaardigheden aanleren bv gedrag en houding in gezin en groep Grenzen ontdekken en/of verleggen.

ouder(s)

Structuur brengen in je gezin.

Ongewenst gedrag aanpakken.

Tijd voor jezelf (even zonder je kind).

Grenzen leren stellen binnen je gezin.

Zelfstandigheid van je kind helpen bevorderen.

Problematiekgerichte oplossingen zoals veiligheidsplan, opstellen van weekschema, werken met pictogrammen, geweldloos verzet, en andere handige tools.

Belang en inzetten van eigen netwerk eigen vragen, …

Gezin

Samen met je kind nieuwe kennis ter plaatse inoefenen met extra coaching indien gewenst.

Leuke dingen met je kind beleven.

Ouderrol en kindrol inoefenen.

Samen koken, samen logeren, samen genieten.

Praktisch

Locatie

Waddeneiland in Nederland: Texel.

Vakantiehuisjes van 4 tot 6 personen.

Kleinschalig, afgeschermd vakantieparkje in privé-sfeer.

Dichtbij het dorp, de duinen, het strand, het wad, de vuurtoren.

Vrije tijd om van de omgeving te genieten.

Maximum 6 deelnemende gezinnen per groep. Meerdere groepen zijn mogelijk.

Gegevens

Krokus (Texel) zaterdag 10 februari tot zaterdag 17 februari 2024 

Pasen (Texel) zaterdag 6 april tot zaterdag 13 april 2024 

Herfst (Texel) zaterdag 26 november tot zaterdag 2 november 2024
werkbladen

DAGINDELING

Aparte activiteiten met de jongeren terwijl hun ouders training krijgen.

Gezinnen koken en eten in hun eigen huisje (ingerichte keuken).

Extra coaching indien gewenst.

Persoonlijke vrije tijd.

Getuigenissen

Bijzonder leerrijk voor de ouders, ongelooflijk wat je daar kan leren van Joke en ook van de andere ouders. En vooral ook het gevoel hebben dat er naar je wordt geluisterd zonder veroordeeld te wordeen. En voor de kinderen een mooie vakantie met leuke uitstappen.

Nicole Leemans

Ontzettend mooi wat je de gezinnen aanbiedt.

Jennifer Weerman

Zeg nooit vaarwel maar tot ziens iedereen 😉 we horen elkaar nog wel ☺

Lieve mama’s en papa’s, dank je wel voor jullie luisterend oor, jullie medeleven, jullie verhaal, jullie lach en traan. Het was een warme liefdevolle week, waarbij wij een spiegel voor ons gezicht kregen en tegelijkertijd de boodschap kregen dat we op het juiste pad zitten. Een memorabele week, dank je wel! Aan joke, dank je wel om het licht in onze vuurtoren terug aan te wakkeren, je bent een liefdevol warme persoon waarvan nog velen van zullen spreken. Dank je wel om jouw kracht aan ons door te geven. Aan de begeleiders Isaak, Margreet en Marcel, merci om een fantastische week aan onze kleintjes te bezorgen. Fantastisch hoe jullie op een korte tijd onze kids konden analyseren. 
Ik hoop elkaar in sessie twee elkaar nog eens te mogen ontmoeten! Xx

Van de begeleiding

Bericht voor alle ouders en kinderen van Margreet. Wat  een mooie week was het. Een tafel vol trofeeën 🏆 en een hart vol herinneringen aan mooie momenten! Dank voor het vertrouwen en ik (en ik denk Marcel en Izaak ook) heb het heel graag gedaan met erg veel plezier. Ik wens iedereen veel goeds en geluk 🍀 met de opgedane ervaringen! 

Wat een Top Team! Een hele fijne samenwerking, een hele fijne week vol met activiteiten, drive en veel plezier. Ik sta al te trappelen voor de volgende Time out

 

Het is niet vanzelfsprekend om op een eiland verbinding te voelen. Op Texel met deze groep lijkt dat een vanzelfsprekendheid. Bedankt aan kapitein Joke en de 3 matrozen Margreet, Izaak en Marcel voor de bakens en aan de andere ouders voor het mee trotseren van onze gedeelde stormen. Wat ik zeker meeneem: in woelige wateren laat je best de reling los en gedei je beter op het gevoel van je buik. Bedankt allemaal.
Schip ahoi piraten maatjes.

Slis en An

Wauw, prachtige woorden en daar sluit ik me volledig bij aan. Ik kan het zelf niet zo goed… Er zijn geen woorden die beschrijven hoeveel ik jullie wil bedanken 😘 (begeleiders, andere ouders, de andere kinderen….) Ik ga jullie zo hard missen 😳😥. We houden enkel heel veel warme herinneringen over aan deze reis. Het was een schitterende week! Joke ik zei het al, Izaak, Margreet en Marcel zijn goud waard 😘, maar ook jij Joke bent een fantastisch persoon! Bedankt! Hopelijk zien we elkaar nog eens terug, echt hé 🤞! Wij hebben hier ons hart verloren (en niet alleen  dat 🤣)en komen volgend jaar sowieso terug 👋

Time Out Texel 2021

Het was fantastisch, vermoeiend, emotioneel, mooi en onvergetelijk………… Een week waar we nog lang met een super goed, warm gevoel op teriugblikken!

Dankzij Joke en haar team kunnen wij op een heel concrete manier met duidelijke en persoonlijke handvatten verder aan de slag. Opnieuw harmonie in ons gezin.

Dank aan alle ouders en kids om er zo’n fantastische week van te maken. We missen jullie nu al.

Lisa Engels

Een kleine inkijk in de activiteiten van de jongens tijdens hun time out week. Ze hebben een fantastische tijd beleefd en ook enkele belangrijke lessen geleerd:

  • We willen nog zo op vakantie gaan. Het is leuker om met andere kindjes dingen te doen dan altijd met jullie mee te gaan. Ook een belangrijke noot voor mezelf, ik dacht net dat zij dit als straf zagen
  • Soms moet je dingen proberen die je eerst niet durft. De hoge glijbaan leek te eng, maar achteraf was dat het beste van de dag.
  • Niet alles loopt zoals het op voorhand gepland staat of volgens de regels die je kent, maar dat is het leven hé mama

Bedankt Joke Roels en geweldig team om ons van de nodige Groei(S)tof te voorzien. Jullie hebben ons de belangrijke handvatten gegeven om samen als gezin aan de slag te gaan en weer te kunnen genieten van elkaar.

Evelien Van Damme

 

Degelijk en liefdevolle all round begeleiding in een uniek concept. Top, Joke!

Truus D.

Time Out Texel 2021

Joke Roels, bedankt voor de zeer persoonlijke insteek. Bedankt om ons gezin weer te verbinden

Evelien Van Damme

Uniek concept. Een fantastische ervaring voor het hele gezin. Even weg van de dagelijkse sleur en een echte time-out voor het hele gezin. We hebben veel onverwachte handvatten / inzichten en begeleiding gekregen die ons weer hoop doet geven voor de toekomst. Dank u wel Joke. We gaan graag snel weer op time-out.

Kika W.

Een zeer leerrijke ervaring geweest.het kunnen praten met mensen(lotgenoten)die jouw begrijpen was zeer fijn.ook de kinderen die elkaar begrijpen was toch vooral het gene dat het meeste deugddoen was.een aanrader voor iedereen die met iets met a.s.s te maken heeft.

Rudy V.d.S.  

Heel boeiende en leerrijke ervaring zowel voor mezelf als de kinderen. Leuke activiteiten voor de kinderen en veel bijgeleerd van Joke. Een aanrader voor iedereen waar het moeilijker loopt met persoonlijke aanpak.

Bianca B.  

Wij hebben ook deelgenomen aan het Time-out project. Het was echt top. Joke is er zeker in geslaagd om concrete, waardevolle tips en advies te geven over hoe je je kind met ASS het beste kan benaderen of helpen in zijn dagdagelijkse structuur als ook op momenten van crisis. De meerwaarde van deze vakantie is ook dat we de tijd kregen om ons eigen verhaal te doen, maar zeker ook belangrijk de tijd om te luisteren naar het verhaal van de andere gezinnen. Ouders die net zoals wij heel moe zijn en zoekende zijn naar een goede houvast om meer rust te brengen in het gezin. Elk gezin had al een ander traject doorlopen waardoor delen van ervaringen eveneens heel leerzaam was.

Tevens geeft dit Tim-out project ook de kans aan de jongere met ASS om een vakantie te beleven rekening houdend met zijn beperkingen en sterktes. Je kind wordt door ervaren en kindvriendelijke begeleiders omringd en ze geven het kind de kans om zichzelf te zijn. Duim omhoog voor de begeleiders.

Er is heel persoonlijk gewerkt, het geeft je de kans om stil te staan bij de noden van je kind maar ook je eigen noden. : ME-TIME , denk ook eens aan jezelf, en vergeet je netwerk niet in te schakelen om je te helpen!

Annelies V.M.  

Kobe heeft nieuwe vrienden gemaakt! Helemaal open gebloeid! Roel heeft qualitytime gehad met Esté die er ook erg van genoten heeft! Ik heb veel info en tips gekregen van Roels Joke! Ook heb ik fantastische mama’s leren kennen die elk in hun situatie doorbijten…hoe moeilijk het ook is! Het is leuk om met lotgenoten te kunnen praten! We begrijpen elkaar!! Bedankt daarvoor!!

Birgit V.

Prachtig initiatief om de jongeren te ondersteunen. Een aanrader!!!

Annick V.R.  
 Enorm goed geholpen door de vele tips van Joke, altijd even vriendelijk en echt op maat van het gezin, ook veel geleerd uit de dagelijkse filmpjes op facebook. We kijken enorm uit naar de time-out op texel.

Time Out Projecten Trainingen: Foto’s