fbpx

Jongeren en hun gezin herbronnen op Texel

time out project voor

 

kinderen van 5-12 jaar

jongeren van 12-15 jaar

jongeren van 16-21 jaar

 

Een week lang groei(s)tof voor het hele gezin. 

Stel je eens voor dat je gezin opnieuw kunt verbinden, dat je samen kunt groeien, een week lang op een bijzondere plek. Klinkt dat niet als een droom? Zeker als je kind uitdagingen heeft op school en thuis door autisme, adhd, add, hsp bijvoorbeeld. Maar ook andere gezinnen kunnen groeien. Hoe tof zou zo’n week zijn? Een week met het gezin, een opleiding voor jullie als ouders en een week vol activiteiten en nieuwe ontmoetingen voor de kinderen. En niet te vergeten een beetje we-time samen.  

Time-out! 

Dat is wat we doen, los van de waan van de dag kijken naar de dynamiek in je gezin, samen nieuwe intelligentie opdoen, leren en genieten. We hebben al 15 keer een time-out verzorgd en telkens weer zien we hoe magisch de gezinnen, ouders en kinderen zich ontwikkelen. 

Nieuwe ervaringen op Texel 

We verlieten het uitgestrekte land en varen naar de fantastische plek Texel. Daar ontvang je de sleutel van een knus vakantiehuisje waar je samen bent met je gezin. Op het terrein voor ons alleen staan ​​8 huisjes voor alle gezinnen en begeleiders die met ons mee gaan. Dus de kinderen kunnen maximaal vrienden maken. Na het ontbijt verzamelen, groeperen en starten van de activiteiten. De kinderen gaan dagelijks mee met ervaren begeleiders, coaches, enthousiastelingen die de kinderen de tijd van hun leven geven. Als ouder krijg je een waardevolle training met andere ouders, zo groeien we naar elkaar ontmoeten. Elke dag is er een ander programma om te leren, spelen en ontdekken. En zo groeien jullie samen. Ook hebben we natuurlijk gedacht aan Groeistof voor ouders en ouders en kinderen samen. Na 8 dagen varen jullie terug van een week die altijd bijblijft.  

Time out een week lang Groei(s)tof voor gezinnen. Wil je ook groeien met je gezin? Wil jij handige opvoedtips? Verlang jij ook naar meer verbinding met je gezin? 

Time out Project Texel:

kracht, structuur en zelfvertrouwen 

 Groeistof TIME OUT

 

Trainingen Texel: kracht, structuur en zelfvertrouwen.  Dit wordt georganiseerd speciaal voor jongeren met angsten, schoolmoeheid en/of beperkte sociale vaardigheden.  Ook problematieken op vlak van opvoeding en gedrag bij jongeren ( link naar pagina therapie-begeleiding-kindercoach) worden hier ondersteund.  Kinderen en adolescenten met ASS, ADHD, ODD, HSP, MOF of VOS zijn van harte welkom bij onze trainingen in kracht, structuur en zelfvertrouwen.

Trainingen kinderen en jongeren 

Door begeleide buitenactiviteiten versterken we het zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren.  We leren hoe je een toekomstdoel voor ogen kan zien en maken een planning.  Grenzen worden ontdekt en verlegd en sociale vaardigheden aangeleerd. Trainingen voor kinderen en jongeren waarbij ontspanning en tijd voor jezelf even belangrijk is als de trainingen zelf.

Trainingen Ouders

Voor ouders brengen we structuur aan in het gezin.  Ook jij als ouder leert grenzen stellen.  De zelfstandigheid van je kind wordt bevorderd en alle trainingen werken problematiekgericht.  Bovendien leer je om meer in verbinding te gaan met je kind.  Als ouder in je kracht staan en blijven staan wordt besproken, ondersteund en begeleid. Als laatste hebben ouders ook tijd voor zichzelf nodig, even terug op adem komen. Dat kan bij Groeistof op Texel.

Trainingen Gezin

‘Samen’ is hier het sleutelwoord.  Hier kan je leuke dingen beleven met je kind.  Je kan samen koken, samen langs en door de zee wandelen, samen nieuwe herinneringen maken.  Ook binnen het gezin begeleiden we iedereen op vlak van tijd voor jezelf en voor elkaar.

Texel 

Samen met het gezin verblijven we op Texel, een eiland tussen de Noordzee en de Waddenzee in Nederland. Hier kan je de lucht, sfeer en trainingen proeven, ruiken, voelen en voornamelijk beleven.

Een fijne thuis voor iedereen, dat bouw je samen met Groeistof!

Inschrijving

Krokus (Texel) zaterdag 10 februari tot zaterdag 17 februari 2024 VOLZET

Pasen (Texel) zaterdag 6 april tot zaterdag 13 april 2024 VOLZET

zomer (Texel) zaterdag 6 juli tot zaterdag 13 juli 2024 VOLZET

Herfst (Texel) Zaterdag 26 oktober tot 2 november 2024 nog plaats voor 1 gezin

 

Wees er snel bij!!

Trainingen Time Out Project Texel

Speciaal voor jongeren met bv ASS, angsten, opvoedings-, gedrags-, psychiatrische problematiek, schoolmoeheid, beperkte sociale vaardigheden, ASS, ADHD, ODD, HSP, hechtingsstoornis, MOF, VOS, …

Krachtige, praktische en sterk gestructureerde trainingen voor jongeren en hun gezin waarmee je nadien samen thuis weer vooruit kan. Individuele en groepscoaching, zowel voor de jongere als voor de ouder(s), met permanente begeleiding ter plaatse gedurende het hele verblijf. Maximum 6 deelnemende gezinnen.

We verblijven op Texel, een écht eiland tussen Noordzee en Waddenzee. Deze prachtige brok pure natuur zal je voelen, proeven, ruiken en beleven… Een unieke ervaring aan zee, tussen vogels, schapen, zeehonden, polders, bos, duinen, wad, strand, enz. Even heerlijk uitwaaien….

Meer info over Texel: https://www.texel.net/nl/zien-en-doen/

 

Kinderen en jongeren

Zelfvertrouwen versterken door begeleide buitenactiviteiten ter plaatse.

Toekomstdoel en/of planning opmaken.

Trainingen in zelfstandigheid

Tijd voor ontspanning, tijd voor jezelf.

Leuke dingen beleven.

Sociale vaardigheden aanleren bv gedrag en houding in gezin en groep Grenzen ontdekken en/of verleggen.

ouder(s)

Structuur brengen in je gezin.

Ongewenst gedrag aanpakken.

Tijd voor jezelf (even zonder je kind).

Grenzen leren stellen binnen je gezin.

Zelfstandigheid van je kind helpen bevorderen.

Problematiekgerichte oplossingen zoals veiligheidsplan, opstellen van weekschema, werken met pictogrammen, geweldloos verzet, en andere handige tools.

Belang en inzetten van eigen netwerk eigen vragen, …

Gezin

Samen met je kind nieuwe kennis ter plaatse inoefenen met extra coaching indien gewenst.

Leuke dingen met je kind beleven.

Ouderrol en kindrol inoefenen.

Samen koken, samen logeren, samen genieten.

Praktisch

Locatie

Waddeneiland in Nederland: Texel.

Vakantiehuisjes van 4 tot 6 personen.

Kleinschalig, afgeschermd vakantieparkje in privé-sfeer.

Dichtbij het dorp, de duinen, het strand, het wad, de vuurtoren.

Vrije tijd om van de omgeving te genieten.

Maximum 6 deelnemende gezinnen per groep. Meerdere groepen zijn mogelijk.

Laat jouw aanbeveling hier achter:

Gegevens

Krokus (Texel) zaterdag 10 februari tot zaterdag 17 februari 2024 

Pasen (Texel) zaterdag 6 april tot zaterdag 13 april 2024 

Zomer (Texel) zaterdag 6 juli tot zaterdag 13 juli 2024

Herfst (Texel) zaterdag 26 oktober tot zaterdag 2 november 2024
werkbladen

DAGINDELING

Aparte activiteiten met de jongeren terwijl hun ouders training krijgen.

Gezinnen koken en eten in hun eigen huisje (ingerichte keuken).

Extra coaching indien gewenst.

Persoonlijke vrije tijd.

Getuigenissen

Laat jouw getuigenis hier achter:

Strong Testimonials form submission spinner.

Vereist

Wat is je volledige naam?
Wat is je e-mailadres?
Een kop voor je aanbeveling.
Hoe denk je over ons?
rating fields
Wil je een sterren waardering toevoegen?

Bijzonder leerrijk

Bijzonder leerrijk voor de ouders, ongelooflijk wat je daar kan leren van Joke en ook van de andere ouders. En vooral ook het gevoel hebben dat er naar je wordt geluisterd zonder veroordeeld te wordeen. En voor de kinderen een mooie vakantie met leuke… Lees verder “Bijzonder leerrijk”

Nicole Leemans

Mooi

Ontzettend mooi wat je de gezinnen… Lees verder “Mooi”

Jennifer Weerman

Tot ziens

Zeg nooit vaarwel maar tot ziens iedereen 😉 we horen elkaar nog wel ☺ Lieve mama’s en papa’s, dank je wel voor jullie luisterend oor, jullie medeleven, jullie verhaal, jullie lach en traan. Het was een warme liefdevolle week, waarbij wij een spiegel voor ons gezicht kregen en tegelijkertijd de boodschap kregen dat we op… Lees verder “Tot ziens”

xx

Top team

Bericht voor alle ouders en kinderen van Margreet. Wat  een mooie week was het. Een tafel vol trofeeën 🏆 en een hart vol herinneringen aan mooie momenten! Dank voor het vertrouwen en ik (en ik denk Marcel en Izaak ook) heb het heel graag gedaan met erg veel plezier. Ik wens iedereen veel goeds en… Lees verder “Top team”

Verbinding

Het is niet vanzelfsprekend om op een eiland verbinding te voelen. Op Texel met deze groep lijkt dat een vanzelfsprekendheid. Bedankt aan kapitein Joke en de 3 matrozen Margreet, Izaak en Marcel voor de bakens en aan de andere ouders voor het mee trotseren van onze gedeelde stormen. Wat ik zeker meeneem: in woelige wateren… Lees verder “Verbinding”

Sils en An

Echte hulp

Enorm goed geholpen door de vele tips van Joke, altijd even vriendelijk en echt op maat van het gezin, ook veel geleerd uit de dagelijkse filmpjes op facebook. We kijken enorm uit naar de time-out op… Lees verder “Echte hulp”

Mooie innerlijke reis

Wauw, prachtige woorden en daar sluit ik me volledig bij aan. Ik kan het zelf niet zo goed… Er zijn geen woorden die beschrijven hoeveel ik jullie wil bedanken 😘 (begeleiders, andere ouders, de andere kinderen….) Ik ga jullie zo hard missen 😳😥. We houden enkel heel veel warme herinneringen over aan deze reis. Het… Lees verder “Mooie innerlijke reis”

Prachtig initiatief

Prachtig initiatief om de jongeren te ondersteunen. Een… Lees verder “Prachtig initiatief”

Anniek V.R.

Nieuwe vrienden

Kobe heeft nieuwe vrienden gemaakt! Helemaal open gebloeid! Roel heeft qualitytime gehad met Esté die er ook erg van genoten heeft! Ik heb veel info en tips gekregen van Roels Joke! Ook heb ik fantastische mama’s leren kennen die elk in hun situatie doorbijten…hoe moeilijk het ook is! Het is leuk om met lotgenoten te… Lees verder “Nieuwe vrienden”

Brigit V.

Time Out Texel 2021

Het was fantastisch, vermoeiend, emotioneel, mooi en onvergetelijk………… Een week waar we nog lang met een super goed, warm gevoel op teriugblikken! Dankzij Joke en haar team kunnen wij op een heel concrete manier met duidelijke en persoonlijke handvatten verder aan de slag. Opnieuw harmonie in ons gezin. Dank aan alle ouders en kids om… Lees verder “Time Out Texel 2021”

Lisa Engels

Ook me-time

Wij hebben ook deelgenomen aan het Time-out project. Het was echt top. Joke is er zeker in geslaagd om concrete, waardevolle tips en advies te geven over hoe je je kind met ASS het beste kan benaderen of helpen in zijn dagdagelijkse structuur als ook op momenten van crisis. De meerwaarde van deze vakantie is… Lees verder “Ook me-time”

Annelies V.M.

Leerrijke ervaring

Heel boeiende en leerrijke ervaring zowel voor mezelf als de kinderen. Leuke activiteiten voor de kinderen en veel bijgeleerd van Joke. Een aanrader voor iedereen waar het moeilijker loopt met persoonlijke… Lees verder “Leerrijke ervaring”

Bianca B.

Lotgenoten

Een zeer leerrijke ervaring geweest.het kunnen praten met mensen(lotgenoten)die jouw begrijpen was zeer fijn.ook de kinderen die elkaar begrijpen was toch vooral het gene dat het meeste deugddoen was.een aanrader voor iedereen die met iets met a.s.s te maken… Lees verder “Lotgenoten”

Rudy V.d.s.

Uniek concept

Uniek concept. Een fantastische ervaring voor het hele gezin. Even weg van de dagelijkse sleur en een echte time-out voor het hele gezin. We hebben veel onverwachte handvatten / inzichten en begeleiding gekregen die ons weer hoop doet geven voor de toekomst. Dank u wel Joke. We gaan graag snel weer op… Lees verder “Uniek concept”

Kika W.

Persoonlijke insteek

Joke Roels, bedankt voor de zeer persoonlijke insteek. Bedankt om ons gezin weer te… Lees verder “Persoonlijke insteek”

Evelien Van Damme

All-round

Degelijk en liefdevolle all round begeleiding in een uniek concept. Top,… Lees verder “All-round”

Truus D.

Achter de schermen

Een kleine inkijk in de activiteiten van de jongens tijdens hun time out week. Ze hebben een fantastische tijd beleefd en ook enkele belangrijke lessen geleerd: We willen nog zo op vakantie gaan. Het is leuker om met andere kindjes dingen te doen dan altijd met jullie mee te gaan. Ook een belangrijke noot voor… Lees verder “Achter de schermen”

Evelien Van Damme

unieke ervaring voor je gezin

Joke en haar team zijn top! Het is een unieke ervaring voor je gezin! De mogelijkheid om als ouders de hands-on “cursus ” van Joke te kunnen volgen terwijl je weet dat je kinderen in bijzonder goede handen zijn is uniek. Joke is effectief een expert in haar vak! Zeker zo belangrijk, alle begeleiders zijn stuk… Lees verder “unieke ervaring voor je gezin”

Kelly Hermans

Onder de indruk

Wij waren woensdagavond heel erg onder de indruk van je aanpak en je snelle conclusies en evaluatie. Nagels met koppen geslagen… Oprecht heel blij dat we je gevonden hebben. Eindelijk zicht op een… Lees verder “Onder de indruk”

E.D.

Time Out Projecten Trainingen: Foto's