Jongeren en hun gezin herbronnen op Texel

time-outproject voor

 

kinderen van 5-12 jaar

jongeren van 12-15 jaar

jongeren van 16-21 jaar

 

Inschrijvingen:
Pasen 2021 (Diksmuide) VOLZET,
zomer 2021 (Diksmuide)  nog 2 plaatsen

Herfstvakantie za 30 okt – vrij 5 nov 2021 (Texel) VOLZET,
Krokus (Texel) 26 febr tot vrij 5 maart 2022 nog 6 plaatsen.
Pasen (Diksmuide) za 2 april – vrij 8 april 2022 nog 6 plaatsen
Zomer (Diksmuide) za 2 juli tot vrij 8 juli 2022 nog 6 plaatsen

 

 

Wees er snel bij!!

Speciaal voor jongeren met bv ASS, angsten, opvoedings-, gedrags-, psychi(atri)sche problematiek, schoolmoeheid, beperkte sociale vaardigheden, ASS, ADHD, ODD, HSP, hechtingsstoornis, MOF, VOS, …

Een krachtige, praktische en sterk gestructureerde training voor jongeren en hun gezin waarmee je nadien samen thuis weer vooruit kan. Individuele en groepscoaching, zowel voor de jongere als voor de ouder(s), met permanente begeleiding ter plaatse gedurende het hele verblijf. Maximum 6 deelnemende gezinnen.

We verblijven op Texel, een écht eiland tussen Noord-zee en Waddenzee. Deze prachtige brok pure natuur zal je voelen, proeven, ruiken en beleven… Een unieke ervaring aan zee, tussen vogels, schapen, zeehonden, polders, bos, duinen, wad, strand, enz. Even heerlijk uitwaaien….

Kinderen en jongeren

Zelfvertrouwen versterken door begeleide buitenactiviteiten ter plaatse.

Toekomstdoel en/of planning opmaken.

Zelfstandigheidstraining

Tijd voor ontspanning, tijd voor jezelf.

Leuke dingen beleven.

Sociale vaardigheden aanleren bv gedrag en houding in gezin en groep Grenzen ontdekken en/of verleggen.

ouder(s)

Structuur brengen in je gezin.

Ongewenst gedrag aanpakken.

Tijd voor jezelf (even zonder je kind).

Grenzen leren stellen binnen je gezin.

Zelfstandigheid van je kind helpen bevorderen.

Problematiekgerichte oplossingen zoals veiligheidsplan, opstellen van weekschema, werken met pictogrammen, geweldloos verzet, en andere handige tools.

Belang en inzetten van eigen netwerk eigen vragen…

Gezin

Samen met je kind nieuwe kennis ter plaatse inoefenen met extra coaching indien gewenst.

Leuke dingen met je kind beleven.

Ouderrol en kindrol inoefenen.

Samen koken, samen logeren, samen genieten.

Praktisch

Locatie

Waddeneiland in Nederland: Texel.

Vakantiehuisjes van 4 tot 6 personen.

Kleinschalig, afgeschermd vakantieparkje in privé-sfeer.

Dichtbij het dorp, de duinen, het strand, het wad, de vuurtoren.

Vrije tijd om van de omgeving te genieten.

Maximum 6 deelnemende gezinnen per groep. Meerdere groepen zijn mogelijk.

Data

 

Paasvakantie Diksmuide: 12/4 tot 17/4/21
Zomervakantie: 03/07/2021 – 09/07/2021 Herfstvakantie: 29/10/2021 – 05/11/2021

DAGINDELING

Aparte activiteiten met de jongeren terwijl hun ouders training krijgen.

Gezinnen koken en eten in hun eigen huisje (ingerichte keuken).

Extra coaching indien gewenst.

Persoonlijke vrije tijd.

Getuigenissen

Degelijk en liefdevolle all round begeleiding in een uniek concept. Top, Joke!

Truus D.

Uniek concept. Een fantastische ervaring voor het hele gezin. Even weg van de dagelijkse sleur en een echte time-out voor het hele gezin. We hebben veel onverwachte handvatten / inzichten en begeleiding gekregen die ons weer hoop doet geven voor de toekomst. Dank u wel Joke. We gaan graag snel weer op time-out.

Kika W.

Een zeer leerrijke ervaring geweest.het kunnen praten met mensen(lotgenoten)die jouw begrijpen was zeer fijn.ook de kinderen die elkaar begrijpen was toch vooral het gene dat het meeste deugddoen was.een aanrader voor iedereen die met iets met a.s.s te maken heeft.

Rudy V.d.S.  

Heel boeiende en leerrijke ervaring zowel voor mezelf als de kinderen. Leuke activiteiten voor de kinderen en veel bijgeleerd van Joke. Een aanrader voor iedereen waar het moeilijker loopt met persoonlijke aanpak.

Bianca B.  

Wij hebben ook deelgenomen aan het Time-out project. Het was echt top. Joke is er zeker in geslaagd om concrete, waardevolle tips en advies te geven over hoe je je kind met ASS het beste kan benaderen of helpen in zijn dagdagelijkse structuur als ook op momenten van crisis. De meerwaarde van deze vakantie is ook dat we de tijd kregen om ons eigen verhaal te doen, maar zeker ook belangrijk de tijd om te luisteren naar het verhaal van de andere gezinnen. Ouders die net zoals wij heel moe zijn en zoekende zijn naar een goede houvast om meer rust te brengen in het gezin. Elk gezin had al een ander traject doorlopen waardoor delen van ervaringen eveneens heel leerzaam was.

Tevens geeft dit Tim-out project ook de kans aan de jongere met ASS om een vakantie te beleven rekening houdend met zijn beperkingen en sterktes. Je kind wordt door ervaren en kindvriendelijke begeleiders omringd en ze geven het kind de kans om zichzelf te zijn. Duim omhoog voor de begeleiders.

Er is heel persoonlijk gewerkt, het geeft je de kans om stil te staan bij de noden van je kind maar ook je eigen noden. : ME-TIME , denk ook eens aan jezelf, en vergeet je netwerk niet in te schakelen om je te helpen!

Annelies V.M.  

Kobe heeft nieuwe vrienden gemaakt! Helemaal open gebloeid! Roel heeft qualitytime gehad met Esté die er ook erg van genoten heeft! Ik heb veel info en tips gekregen van Roels Joke! Ook heb ik fantastische mama’s leren kennen die elk in hun situatie doorbijten…hoe moeilijk het ook is! Het is leuk om met lotgenoten te kunnen praten! We begrijpen elkaar!! Bedankt daarvoor!!

Birgit V.

Prachtig initiatief om de jongeren te ondersteunen. Een aanrader!!!

Annick V.R.  
 Enorm goed geholpen door de vele tips van Joke, altijd even vriendelijk en echt op maat van het gezin, ook veel geleerd uit de dagelijkse filmpjes op facebook. We kijken enorm uit naar de time-out op texel.