fbpx

WESTERLO

-Groeistof biedt tijdens de coronacrisis gratis online psychische begeleiding voor wie door het bos de bomen even niet meer ziet. Groeistof is een initiatief van Joke Roels uit Westerlo. Dertien Kempense hulpverleners met elk een eigen specialiteit maken er deel van uit.

Joke Roels is al sinds 2008 actief als psychotherapeute en opvoedingsconsulent. In haar praktijk ontdekte ze dat mensen vaak meer begeleiding nodig hebben dan alleen tijdens dat ene uurtje in de praktijk, maar ook dat sommige mensen met meer dan één probleem bij iemand terecht moeten kunnen. “Dat was de aanzet tot Groeistof, dat ik in 2019 heb opgericht. Het is een online groepspraktijk. Dertien hulpverleners werken er, elk in zijn eigen discipline aan mee. Het gaat om ervaren zorgverleners. We investeerden in een veilig platform, zodat de vertrouwelijkheid gegarandeerd blijft en we op een verantwoorde manier de hoognodige psychische begeleiding kunnen garanderen. We houden geregeld teamvergaderingen om na te gaan hoe we het best kunnen ingaan op vragen van onze cliënten, welke noden eerst worden aangepakt en wie daarvoor het meest geschikt is.”

Online permanentie

Tijdens zo’n overleg ontstond onlangs de idee om een online permanentie op te richten, waar je gratis terechtkan om een eerste gesprek te voeren. “Er leven veel vragen”, zegt Ingrid Jansen uit Turnhout, een van de hulpverleners uit het Groeistofteam. “Vooral bij zorgverstrekkers die vandaag dubbele shiften draaien, vermoeid geraken en zelf ook niet meer weten wat hen nog te wachten staat. Maar we richten ons niet alleen tot hen. We richten ons tot iedereen die met vragen worstelt, het even niet meer ziet zitten.”

“Er zijn meer therapeuten die zich nu online organiseren, maar eerst zelf moeten uitzoeken hoe dat het best kan”, beseft Joke Roels. “Wij hebben die ervaring al en kunnen die hulp in alle veiligheid bieden. We hebben het permanentienummer, om even te ventileren of voor een volwaardig coachinggesprek. We bieden ook gratis een pakket aan dat een intakegesprek, twee sessies en een evaluatie omvat, en vanaf half april organiseren we online webinars, waarin telkens twee mensen uit ons team zichzelf voorstellen en alle vragen die ze krijgen, beantwoorden, ieder vanuit zijn eigen expertise. De online permanentie start op 30 maart en blijft bestaan zolang de corona crisis aanhoudt.” (gvn)

Bron : https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200327_04903788