fbpx

Herken jij dit?

Je gaat gezellig uit eten.
Naast jou zit een gezin met twee kinderen.
Kinderen die het uithangen!
Je wisselt een blik met jouw gezelschap en denkt: ‘Hier gaat onze leuke avond, wat een lawaai. Wie gaat er nu uit eten met zo’n kinderen? Bij mij zou dit niet waar zijn!’

Maar stel je voor.
Dat jij in deze situatie zit.
Jouw kinderen krijsen en schreeuwen de boel bij elkaar.
Iedereen staart jou aan.
Je hart raast door je hele lijf.
Het zweet staat op jouw voorhoofd.
Je voelt oordelen van mensen om jou heen.
Op zo’n moment wil je verdwijnen.
Je weet het niet meer.
Niets lijkt nog te werken.

Helaas zijn dit geen eenmalige situaties, maar is dit dagelijkse kost bij meer gezinnen dan we denken. In een studie van JOnG van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin werden 2834 gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar ondervraagd. De helft van deze gezinnen gaf aan dat ze behoefte hebben aan hulp rond kindgedrag of opvoeding. Twee derde schakelde effectief enige vorm van hulp in.

Ouders lopen maanden of jaren rond met zoveel vragen in hun hoofd:

  • Hoe moet ik mijn kind aanpakken?
  • Wat kan ik beter doen?
  • Waar kan ik hen beter aansturen?

Dit vreet energie. Al die onrust in hun hoofd.

Deze ouders zijn moe en zoekende naar een houvast om meer rust te brengen in hun gezin. Elke ouder wil het beste voor zijn kind, maar is soms ten einde raad. Ze liggen ‘s nachts wakker door deze problemen.

Allen hebben ze één wens:
Een hecht gezin worden met een gelukkige thuis.
Een plek waar iedereen zich met elkaar verbonden voelt.

Dit is iets dat we allemaal wensen,toch?
Maar wat als je elkaar niet goed begrijpt?

 

 

Dit is de missie van Joke Roels:

Herstellen van harmonie tussen ouders en kinderen.

VERBONDEN MET JOUW KIND,
IN JOUW KRACHT ALS OUDER

Door haar ervaring als psychotherapeute, opvoedingscoach en thuisbegeleidster kent ze de problemen van deze gezinnen. Eindeloze wachtlijsten in de zorg waardoor steeds meer ouders ontmoedigd zijn en niet meer weten wat te doen. Daarboven valt de leeftijdsgroep van 18 tot 21 jaar uit de boot, want op 18 jaar stopt de ondersteuning in de jeugdzorg. Hulpverlening aan volwassenen is weinig op maat van deze leeftijdsgroep.

 

 

Hoe pakt Joke dit aan?

Joke is bezielster van Groei(s)tof. Een centrum dat oplossingen biedt voor gezinnen met kinderen. Joke helpt hen via psychotherapie, opvoedingscoaching en thuisbegeleiding.

Zo zijn er geen wachtlijsten, want Joke speelt in op deze noden. Zo richtte ze o.a. een online groepspraktijk op van 16 coaches.

Bijkomend is het reisaanbod voor deze gezinnen erg beperkt. Bij het idee van boze blikken aan het zwembad, woede-uitbarstingen in het restaurant van het hotel, steden vol vreemde geluiden en indrukken zakt de moed in hun schoenen. Onhaalbaar! Zo lijkt het voor veel gezinnen.

Kinderen luisteren niet en kunnen niet rustig spelen. Hierdoor maken ouders zich zorgen. Ze hebben vervolgens amper tijd voor zichzelf om tot rust te komen en worden gespannen. Het ouderschap valt hen zwaar.

Deze ouders hebben een time-out nodig om terug in hun kracht te komen en in verbinding met hun kind. Ook hier heeft Joke Roels een oplossing voor bedacht.

Kinderen met gedragsproblemen, schoolmoeheid, beperkte sociale vaardigheden, persoonlijke problemen, ASS, psychische en psychiatrische problemen kunnen op vakantie met het gezin in een omgeving die hen begrijpt, begeleidt en ondersteunt.

 

 

Het Time-out project op Texel is een praktisch trainingsprogramma op maat van deze gezinnen in combinatie met vakantie.

Zodat ouders en kinderen opnieuw in hun kracht staan. Door permanente coaching, groeps- en individuele begeleiding aan te bieden op één plek kunnen deze kinderen op vakantie gaan met hun gezin. Ze worden door ervaren en kindvriendelijke begeleiders omringd.

Door de energievretende situatie is het belangrijk dat het gezin ertussenuit kan om op adem te komen. In een omgeving waar ze allen tot rust komen én de tools krijgen om hun situatie aan te pakken en te veranderen.

Samen met haar team coacht Joke deze ouders en hun kinderen. De begeleiders van Groei(s)tof houden rekening met beperkingen en sterktes en geven kinderen de kans om zichzelf te zijn. Tijdens crisissen is er steeds individuele begeleiding. Al is dit ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat.

Joke houdt de groep kleinschalig zodat ouders veel begrip en steun onderling ervaren. Ze begrijpen elkaar en vinden het fijn om met lotgenoten te praten. Zo hebben ze het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Naast de groepscoaching is er ook individuele coaching. Hierdoor krijgt men de kans om stil te staan bij de noden van het kind, maar ook bij hun eigen behoeftes zoals me-time.

 

 

Texel heeft tal van troeven als vakantiebestemming.

Het is een eiland dat enkel met een veerboot te bereiken is. Kinderen voelen, proeven, ruiken en beleven pure natuur op Texel. Het is een unieke ervaring aan zee voor het hele gezin tussen vogels, schapen, zeehonden, polders, bos, duinen, wad, strand en golven. Kinderen en hun ouders waaien er heerlijk uit. Zo keren ze terug met opgeladen batterijen en tools om hun problemen aan te pakken.

 

 

Met jouw steun creëren we een plek die rust en ruimte biedt in de natuur.

Deze elementen zijn essentieel voor kinderen met gedragsproblemen, schoolmoeheid, beperkte sociale vaardigheden, persoonlijke problemen, ASS, psychische en psychiatrische problemen.

Wanneer deze kinderen op een rustige en gezellige plek verblijven, staan ze open voor ontwikkeling. Ze voelen zich veilig en geborgen. Ook voor onze begeleiders is het een meerwaarde om deze gezinnen bij te staan in een warme en huiselijke sfeer.

 

 

Met de ingezamelde gelden creëren we een gezellige woning die warmte en comfort uitstraalt door:

  • verfraaiing en verbouwing van de woning tot een Texels Time-out verblijfshuis;
  • gezellige inrichting van de familiekamers met meubilair;
  • nieuwe keuken;
  • sanitaire voorzieningen;
  • bureaumateriaal;
  • spelmateriaal zoals een trampoline, aanleg van petanquebaan, hangmatten, voetbalgoal, basketbalring, gezelschapsspelen, tafelvoetbal, knutselmateriaal, muziekinstrumenten en boxen, enz.

 

Dankzij jullie hulp kunnen wij groepsbegeleiding, individuele coaching en permanente ondersteuning aanbieden in een Texels Time-out verblijfshuis.

Joke en haar team verbindt ouders en kinderen weer met elkaar door een ontspannende vakantie in combinatie met een bijzonder trainingsprogramma in alle discretie op het eiland Texel. Een kans voor het ganse gezin om een mooie reis te maken met de overzetboot naar hun Time-out verblijf.

 

 

Geen “onbegrijpende” blikken, maar veilig genieten op het mooiste stukje van de Waddeneilanden.

Wil je graag meewerken aan het geluk van vele gezinnen? Wil je graag een donatie doen?
We zijn blij met elke gift op rekeningnr: BE 82 3631 8958 9368