fbpx

Therapie – Gezinsbegeleiding – Kindercoach – opvoeding

Het traject dat we aanbieden is kwalitatief sterk door de professionele aanpak versterkt met eigen ervaringen. Voor elke begeleiding is de maatstaf dat we uitgaan van de vragen en noden van jouw gezin. Elk gezin, elke persoon is immers uniek en vraagt om een aanpak op maat. 

VERBONDEN MET JE KIND, IN JE KRACHT ALS OUDER

Groei(s)tof staat klaar om je als ouder en kind weer verbonden te laten voelen met elkaar als gezin

Kindercoach  

Therapie, gezinsbegeleiding en kindercoach zijn mogelijkheden die Groeistof aanbiedt.  We ondersteunen gezinnen waarbij kinderen en ouders kunnen groeien. Het traject dat we aanbieden is kwalitatief sterk door de professionele aanpak versterkt met eigen ervaringen. Voor elke begeleiding is de maatstaf dat we uitgaan van de vragen en noden van jouw gezin. Elk gezin, elke persoon is immers uniek en vraagt om een aanpak op maat.

Individuele Therapie 

Individuele therapie, psychotherapie biedt Groeistof aan via persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij moeilijkheden, crisis of processen van veranderingen.  Ook verwerking van verlies, relationele problemen, depressie of angsten kunnen redenen zijn om psychotherapie in te schakelen. Individuele psychotherapie kan hierbij een zinvolle ondersteuning zijn.

Relationele Therapie is een therapie waarbij ondersteuning gegeven wordt bij problemen binnen de relatie. De therapeut gaat samen met het koppel op zoek naar de problemen die de verbinding blokkeren.

Gezinsbegeleiding & opvoeding

Van opvoedingsondersteuning, opvoeding, advies en moeilijk gedrag bij pubers tot familienetwerk en samenwerking, Groeistof begeleidt het proces.

VAPH, psychiatrische en ontwikkelingsproblematieken: VAPH= Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, zowel ouders als kinderen met deze erkenning zijn van harte welkom.  Psychiatrische en ontwikkelingsproblematieken zoals ODD, ADHD, ASS, borderline, bipolariteit, depressie of angsten zijn door jarenlange ervaring een expertise geworden.

Specialisaties binnen Groeistof zijn ASS en ADHD

Ouderschapsbemiddeling

Ouderschapsbemiddeling zorgt voor ondersteuning bij alles wat te maken heeft met de regelingen voor kinderen.  Denk aan school, kosten of verblijf na een echtscheiding.  Alles wordt op maat afgestemd met en voor de personen in kwestie.

Co-ouderschap kan een grote invloed hebben op een leven van een kind en ouder. Bemiddeling hierbij is van grote waarde voor alle betrokkenen.

Plusouder zijn, is voor veel volwassenen een toevoeging op hun eigen ouderschap of misschien is het volledig nieuw omdat geen eigen kinderen zijn. Ondersteuning en begeleiding kan hierbij een grote rol spelen zowel voor ouder, plusouder als kinderen. Groeistof  kan je hierin begeleiden.

Individuele therapie

In de praktijk in Westerlo

Individuele therapie
Individuele therapie voor volwassenen en jongvolwassenen: Individuele psychotherapie biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij moeilijkheden, crisis, veranderingsprocessen, verwerking van verlies en/of ziekte, relationele problemen (vb. met partner, collega’s, omgeving…), depressie, angst, gevoelens van minderwaardigheid, eenzaamheid,…

Doorheen ons leven leggen we een ganse weg af. Het afleggen van deze weg verloopt niet voor iedereen even vlot. Gebeurtenissen uit het verleden en heden bepalen doorgaans hoe men zich voelt. Wanneer men moeilijkheden ervaart, tracht men deze meestal zelf (al dan niet met behulp van de omgeving) op te lossen. Psychotherapie kan zinvol zijn wanneer men het gevoel heeft dat men er alleen of met behulp van de omgeving niet meer door geraakt.

Relatietherapie

Relatietherapie is een specifieke therapievorm die zich bezighoudt met problemen tussen partners. Kenmerkend voor deze vorm van therapie is dat de partners doorgaans samen op het gesprek aanwezig zijn.

Als koppels in therapie komen, zijn ze vaak door reactiviteit en machtsconflicten gepolariseerd geraakt en daardoor naar hun gevoel steeds verder uit elkaar gedreven. Omdat ze beland zijn in een impasse kunnen de partners zich niet in de ander inleven en het gezichtspunt van de ander zien. Ze voelen zich beledigd en gekwetst door het gedrag van de ander, worden steeds defensiever, raken meer van elkaar vervreemd en verstrikt in conflicten en misverstanden. Dit brengt kwetsbaarheid en verwarring met zich mee. Pogingen om met elkaar te praten en te onderhandelen kunnen zelfs deel van het probleem gaan uitmaken. Wanneer het koppels niet meer lukt om zich uit eigen kracht hieruit los te maken, kunnen ze de therapeut toegang geven tot de intimiteit van hun problemen in de hoop een uitweg te vinden.

In duurzame relaties zijn veilige verbindingen tussen partners cruciaal. Soms is deze veilige verbinding verstoord geraakt. De relatietherapeut gaat samen met het koppel op zoek naar de negatieve dynamieken en verstoorde patronen die deze veilige verbinding lijken te blokkeren. Vanuit dit inzicht gaat het koppel aan de slag. Soms vraagt dit ook persoonlijk werk van één of beide partners.

Als koppel dien je niet te wachten tot het problematisch is en muurvast zit. Relatietherapie kan ook preventief werken. Negatieve patronen en dynamieken groeien immers langzaam en kunnen ook aangepakt worden vooraleer er veel lijden is.

Wanneer een positieve evolutie uitblijft en het toch tot een breuk zou komen, kan ondersteuning hierbij ook belangrijk zijn. Het is zinvol om op een serene manier uit elkaar te gaan; respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, naar eventuele kinderen maar ook naar jezelf. Uit elkaar gaan is immers veel meer dan een punt zetten achter de relatie en alleen doorgaan. Als je dat zorgvuldig doet dan kan je een belangrijke periode waardig afsluiten. Daarnaast is het belangrijk dat men zichzelf niet vergeet. Heel wat onbekende emoties en verdriet kunnen dan naar boven komen. Indien gewenst kan in dit geval een individuele therapie opgestart worden om uit te zoeken wat er nodig is om terug in balans te komen en de draad terug op te pikken.

Trauma therapie

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Gezinsbegeleiding & OPVOEDING

In de praktijk in Westerlo

VAPH Psychiatrische en ontwikkelings-problematieken

Door de jarenlange ervaringen met het werken met specifieke doelgroepen heb ik mij bijkomend kunnen specialiseren in volgende thematieken:
Psychiatrische en ontwikkelings-problematieken zoals: ODD, ADHD, ASS, borderline, bipolaire stoornissen, angststoornissen, depressie enz.
VAPH: zowel ouders als kinderen met een VAPH-erkenning zijn welkom.
De werking die ik bied, komt in aanmerking voor betaling vanuit BOB en/of PVB.

Opvoedings- ondersteuning

10 weken + uitbreiding mogelijk lange termijn

Opvoedingsadvies

Enkele gesprekken

Geweldloos verzet

spijbelen, moeilijk gedrag bij pubers van 12-18j – sessies van 10-15 weken.

Familienetwerk & Netwerktafel

Samen bekijken we met de context (familie, vrienden enz.) wie welke ondersteuning  kan bieden voor het kind of de jongere zodat zij/hij thuis kan blijven wonen

Samenwerking

Samenwerking en meegaan naar een overleg met school, kinderpsychiater of andere diensten en hulpverlening is mogelijk

Ouderschaps-bemiddeling

in de praktijk in Westerlo

Bemiddelen met ouders en kinderen

Bij een ouderschapsbemiddeling bespreken we alles wat te maken heeft met regelingen rond de kinderen zoals school, kosten, verblijf enz.

Een goed uitgewerkte en overdachte overeenkomst verkleint de kans op conflicten na een scheiding. Dit kan met of zonder een ouderschapsplan, met of zonder therapeutische ondersteuning.

Samen wordt bekeken of het al dan niet wenselijk is om de kinderen hierbij te betrekken.
Sessies kunnen apart of samen, met of zonder kinderen. Er wordt heel erg op maat gewerkt en rekening gehouden met de noden van elke partij.
Co-ouderschap
Je blijft steeds ouder over je kind, ook al ben je ex-partners.
Wat zijn de voor- en de nadelen? Past co-ouderschap bij ons of gaan wij voor een andere regeling?
Vanaf welke leeftijd is dit het beste? Wat zijn de effecten voor kinderen?
Krijgen we dit allemaal wel geregeld? Werkt dit wel op lange termijn,….
Allemaal vragen waar we samen bij kunnen stilstaan om zo tot een goed besluit te komen.

 

Plusouder
Hoe zit dat nu eigenlijk? Welke term kunnen we nu het best gebruiken voor die extra mama of extra papa? Wat doe ik het best wel en wat doe ik beter niet voor de kinderen van mijn partner?
M.a.w welke plaats en rol kan ik innemen of net niet?
 
Hoe voelen kinderen zich hierbij? Wat is voor kinderen belangrijk?
 
Allemaal vragen waar we samen rond stilstaan zodat iedereen zich goed kan voelen bij de nieuwe samenstelling van het gezin. 

De mama van renzo (5) vertelt:

“Ik vond het eerst een lastig idee, zo’n supernanny over de vloer, maar het contact met Joke verliep heel makkelijk en fijn.

Ze herkende de problemen tussen mijn zoontje en mij, en hielp me omgaan met de driftbuien van Renzo.

Intussen kunnen we weer als een gezin samen eten, samen naar de winkel gaan.

Ons gezin loopt weer! Het was de inspanning meer dan waard!”

opvoedingscoach joke roels vertelt:

“Zowel vanuit mijn opleiding, mijn werkervaring als mijn eigen gezin, weet ik dat opvoeden niet altijd over rozen gaat.

Soms weet je als ouder echt niet meer hoe het verder moet. Door samen met ouders aan de slag te gaan, geef ik hen handvatten.

Na enkele gesprekken zie ik ouders en kinderen terug spelen of praten en gezinnen weer functioneren. Dat is telkens weer een fantastisch gevoel want GROEI-IS-TOF!”

Werking

Groei-stof wordt groei-is-tof door samen op weg te gaan

Therapie, gezinsbegeleiding, coaching, opvoeding

 

 • een verkenningsgesprek/intakegesprek
 • opstellen van een behandelplan
 • een aantal sessies
 • evaluatie en nazorgperiode
 • mailondersteuning 5/7
 • samenwerking met familie, school, kinderpsychiater, …
 • opvoeding

Voorbeelden

Kinderen tussen 3 en 10 jaar

 • “Mijn kind luistert niet!”
 • “Mijn kind is nog niet zindelijk…”
 • “Hij krijst en roept als hij iets niet mag!”
 • “Ze wil niet gaan slapen.”
 • “Mijn kind maakt dingen stuk.”
 • “Onze dochter kan niet met andere kindjes delen.”
 • “Ik geraak over mijn toeren van mijn zoontje.”

Tieners tussen 10 en 18 jaar

 • “Mijn dochter spijbelt en loopt weg van huis.”
 • “Mijn zoon roept en is agressief tegen mij.”
 • “Zij tiert en roept als zij iets niet mag!”
 • “Ze zit constant achter haar laptop.”
 • “Hij trekt op met de verkeerde vrienden. Ik denk dat hij drugs gebruikt.”
 • “Mijn kind dreigt ermee zelfmoord te plegen.”

Ouder, co-ouderschap, plus-ouder

 • “Hoe kunnen wij samen blijven zorgen voor ons kind?”
 • “Past co-ouderschap bij ons?”
 • “Hoe zorgen we ervoor dat ons kind niet de dupe is van onze scheiding?”
 • “Zorgt mijn ex wel goed voor onze dochter?”

Getuigenissen

Ik ben een plusmoeder van 2 tienerjongens (15 en 17). Ik ken ze al van hun 6 en 8 maar de laatste tijd werd het moeilijk om me goed te voelen in ons gezin door deze puberteit. Mijn zorg was minder nodig en ik wist niet meer goed wat mijn plaats was in het gezin. Ik ben zelfs thuis gezet door de dokter. Ik heb hier meerdere gesprekken met Joke over gehad omdat ze mijn gezin ook kent. We zijn samen op time-out geweest in Texel.
Joke zorgde ervoor dat ik dingen anders begon te bekijken en gaf een hartje onder de riem zelfs in deze coronatijden.
Ik kan haar nu trots zeggen dat ik terug aan het werken ben EN dat ik voor de allereerste keer een moederdag kado heb gekregen van de jongens. Dit heeft me aangenaam verrast en zo weet ik dat ik ook terug goed bezig ben!
DANK JE voor je hulp en steun!!

M.M.

Joke is een prachtig persoon! Ik en mijn gezin hebben enorm veel steun van haar gekregen. Lange tijd kwam ze bij mij thuis “thuisbegeleiding”. Al vlug had iedereen een klik met Joke. Ze voelt enorm goed personen aan, heeft luisterende oren, veel geduld en steeds tips/oplossingen. Ze is zo goed als altijd bereikbaar, steeds kan je op haar terug vallen. Ze gaat echt samen met je aan de slag op een manier waarop je je er goed bij voelt. Bij andere instanties botste ik steeds op muren. Joke heeft voor mij vele deuren open gedaan! Mijn gezin en ik genieten nu weer volop van het leven. We zijn hier sterker, hechter uit gekomen.

Ann B.

Een beetje radeloos kwamen we met onze dochter bij Joke aan. Onze dochter voelde zich direct thuis bij Joke en kon met haar verhaal bij haar terecht. Met vele tips en tricks van Joke werden we voortreffelijk geholpen en gesteund in het dagelijks leven. Met veel plezier verwijzen we dan ook mensen die hulp kunnen gebruiken naar haar door! Joke is een topmadam!

Anja W.

De begeleiding van Joke is voor ons top. Leren omgaan met het autisme van mijn zoon (niet altijd even gemakkelijk) – Joke staat open voor ons verhaal en past zich aan aan de situatie. Ze zoekt mee naar oplossingen op maat van ons gezin.

Nicole L.

Joke werkt heel persoonsgericht. Ze stelt vele vragen aan haar patiënt en haar ouders en maakt zo een individueel schema waar er hard aan gewerkt wordt. Mijn dochter is op een half jaar tijd een heel andere meid geworden. Veel gemakkelijker in omgang en ook veel rustiger. Ook als we tussen de sessies vragen hebben, mogen we haar altijd mailen. Zo snel als ze kan, geeft ze antwoord en raad.
Ze is een echte aanrader.

Ann D.

Joke is al sinds heel wat jaren onze steun en toeverlaat voor raad en hulp. Ik weet niet hoe ik het zonder haar zou gered hebben. Ze is niet alleen een hulp voor kinderen maar ook voor de ouders. Je kan bij haar terecht voor het totaal concept. Bedankt Joke voor de hulp die we al gekregen hebben en voor diegene die we zeker de komende jaren nog gaan krijgen.

Nathalie L.

Degelijk en liefdevolle all round begeleiding in een uniek concept. Top, Joke!

Truus Druyts

Joke is een prachtig persoon! Ik en mijn gezin hebben enorm veel steun van haar gekregen. Lange tijd kwam ze bij mij thuis “thuisbegeleiding”. Al vlug had iedereen een klik met Joke. Ze voelt enorm goed personen aan, heeft luisterende oren, veel geduld en steeds tips/oplossingen. Ze is zo goed als altijd bereikbaar, steeds kan je op haar terug vallen. Ze gaat echt samen met je aan de slag op een manier waarop je je er goed bij voelt. Bij andere instanties botste ik steeds op muren. Joke heeft voor mij vele deuren open gedaan! Mijn gezin en ik genieten nu weer volop van het leven. We zijn hier sterker, hechter uit gekomen.

Ann B.

Joke werkt heel persoonsgericht. Ze stelt vele vragen aan haar patiënt en haar ouders en maakt zo een individueel schema waar er hard aan gewerkt wordt. Mijn dochter is op een half jaar tijd een heel andere meid geworden. Veel gemakkelijker in omgang en ook veel rustiger. Ook als we tussen de sessies vragen hebben, mogen we haar altijd mailen. Zo snel als ze kan, geeft ze antwoord en raad.
Ze is een echte aanrader.

Ann D.

Joke geeft begeleidingen op maat van ieder persoon.ze geeft concrete en praktische tips en zoekt gericht mee naar oplossingen.ze is makkelijk bereikbaar.

Ann D.

Joke maakt tijd en geeft goede raad , ik heb al veel steun en tips gekregen.

Tilly V.

De begeleiding van Joke is voor ons top. Leren omgaan met het autisme van mijn zoon (niet altijd even gemakkelijk) – Joke staat open voor ons verhaal en past zich aan aan de situatie. Ze zoekt mee naar oplossingen op maat van ons gezin.

Nicole L.

De begeleidingen van Joke zijn op maat van ieder persoon ,ze zoekt mee naar concrete en praktische oplossingen.ze is makkelijk bereikbaar en is een grote steun voor ons gezin. 

Ann D.

De begeleidingen van Joke zijn op maat van ieder persoon ,ze zoekt mee naar concrete en praktische oplossingen.ze is makkelijk bereikbaar en is een grote steun voor ons gezin. 

Ann D.

Een beetje radeloos kwamen we met onze dochter bij Joke aan. Onze dochter voelde zich direct thuis bij Joke en kon met haar verhaal bij haar terecht. Met vele tips en tricks van Joke werden we voortreffelijk geholpen en gesteund in het dagelijks leven. Met veel plezier verwijzen we dan ook mensen die hulp kunnen gebruiken naar haar door! Joke is een topmadam!

Anja W.