fbpx

VERBONDEN MET JE KIND, IN JE KRACHT ALS OUDER

Tijdens deze zomervakantie lanceerde Joke Roels, bezieler van Groei(s)tof, praktijk voor thuisbegeleiding, therapie en coaching bij opvoeding, een Time-outproject voor jongeren en hun gezin. Ze trok hiervoor met 5 gezinnen naar het waddeneiland Texel, waar ouders en jongeren samen een ontspannende vakantie hadden en een bijzonder trainingsprogramma volgden.
“De begeleidingen van Joke zijn op maat van ieder persoon, ze zoekt mee naar concrete en praktische oplossingen. Ze is makkelijk bereikbaar en is een grote steun voor ons gezin.” (Ann D.)

Voor deze eerste keer nam ze gezinnen met jongeren tussen 7 jaar tem 21 jaar met zich mee. “De leeftijdsgroep van 18 tot 21 jaar valt erg vaak uit de boot in de zorg: op 18 jaar stopt de ondersteuning in de jeugdzorg en de hulpverlening aan volwassenen is vaak weinig op maat van deze leeftijdsgroep. Daarom wil ik voor jongeren van die leeftijd een unieke opportuniteit creëren”, zegt Joke.

Groei(s)tof is al jaren gespecialiseerd in het begeleiden van ouders en hun kinderen om te bouwen aan een gelukkige thuis waarin iedereen zich met elkaar verbonden voelt.

 

Uniek concept

Dit concept is ook in vele andere opzichten uniek. Texel heeft tal van troeven als vakantiebestemming. Duinen, zee, polders, schapen, zeehonden en een idyllische vuurtoren maken deel uit van het decor. “De jongeren krijgen begeleide activiteiten, terwijl hun ouders een trainingsprogramma volgen. Groei(s)tof koos voor dit afgelegen eiland waar elk gezin een eigen vakantiehuisje betrekt, zodat er voldoende momenten van privacy ingebouwd kunnen worden.” vertelt Joke.

 

Leren in discretie

Bijkomend voordeel van dit afgelegen eiland, is dat de deelnemende gezinnen kunnen leren in discretie. Bovendien speelt Joke ongelooflijk in op de frustratie die leeft bij ouders met jongeren die een beroep doen op haar diensten: “Ik houd een vinger aan de pols op momenten dat grote of kleine crisissen uit het dagelijkse leven zich kunnen voordoen (’s ochtends vroeg, ’s avonds laat) en kan hierop inspelen met een individuele begeleiding die onmiddellijk aansluit op de noden van het gezin. Tot besluit leren ouders in dit Time-outproject ook vaak erg veel van elkaar. Ze pikken ideeën van anderen op over de aanpak van bepaalde problemen en geven zelf hun inspiratie door.”

 

Wachtlijsten in de zorg

“Ik wil dit Time-outproject graag verder uitbouwen op maat van verschillende leeftijdscategorieën en hiermee zoveel mogelijk gezinnen aanspreken. Op die manier biedt Groei(s)tof een antwoord op de eindeloze wachtlijsten in de zorg, waardoor steeds meer mensen ontmoedigd geraken en niet meer weten van welk hout pijlen te maken. De volgende projecten worden gepland in de herfstvakantie van 2019 en de krokusvakantie van 2020.”

 

Online begeleiding

Groei(s)tof sleutelt momenteel hard aan een manier om online advies door gespecialiseerde therapeuten aan te bieden aan gezinnen en zo de wachtlijsten in de zorg nog te meer verkorten. Hiermee trekt Groei(s)tof voluit de kaart van jongere gezinnen en kinderen die opgegroeid zijn in een gedigitaliseerde wereld.

 

Doelgroep

De Time-outprojecten van Groei(s)tof zijn op maat van jongeren en kinderen met gedragsproblemen, schoolmoeheid, beperkte sociale vaardigheden, persoonlijke problemen, ASS, ADHD, HSP, ODD enz, en psychi(atri)sche problematieken. Groei(s)tof biedt hiermee een op maat gemaakt en praktisch ervaringstraject aan, dat ouders en jongeren opnieuw in hun kracht brengt via permanente coaching, groeps- en individuele begeleiding.

 

Contact

Indien een Time-outproject voor jouw gezin oplossingen kan brengen of je andere vragen hebt over opvoeding, begeleiding en/of therapie, contacteer dan Joke Roels op (0032) 485/43 22 61 of surf naar https://groeistof.be.