fbpx

Jongeren en hun gezin herbronnen in diksmuide

Time Out Project voor

kinderen van 7-12 jaar

jongeren van 12-15 jaar

jongeren van 16-21 jaar

 

Time Out Project Diksmuide: kracht, structuur en zelfvertrouwen 

Trainingen Diksmuide: kracht, structuur en zelfvertrouwen. Deze trainingen zijn speciaal bedoeld voor kinderen en jongeren die kampen met angsten, depressies, ASS, ADHD, ODD, MOF, VOS, hechtingsstoornis, HSP, VOS. Ook jongeren met gedrags-, opvoedings- of psychiatrische problematieken zijn van harte welkom met hun ouders/gezin tijdens onze week in de paasvakantie of zomervakantie in Diksmuide. Groeistof begeleidt en ondersteunt waardoor verbondenheid en kracht wordt gecreëerd.

De trainingen die gegeven worden tijdens Time Out, zorgen ervoor dat je thuis ook gewoon verder aan de slag kan. Gedurende het verblijf wordt zowel individuele coaching als coaching in groep (link naar therapie-begeleiding pagina) aangeboden. Ook is er permanente ondersteuning en begeleiding aanwezig tijdens die week.  Zes gezinnen maximaal kunnen meestappen in ons verhaal van kracht, structuur en zelfvertrouwen.

Samen sterk.

Samen Groeistof.

Beste time-outers

Trainen op Texel! We voegden samen een hele weg vol vreugde af tijdens onze week op Texel. Covid-19 vermeld roet in het eten. Maar elk nadeel heeft een voordeel!

We hebben gezocht naar een accommodatie die zo dicht mogelijk zou kunnen worden gevonden met wat Texel te bieden had. We vonden zelfs nog iets straffers! Diksmuide.

Dit is zo meegevallen dat we besloten hebben om deze elke zomervakantie te doen.

Dus vanaf nu is Diksmuide onze ZOMER-locatie.

Het is de ideale verblijfplaats voor gezinnen/groepen met kinderen. U vindt daar oa een grote speeltuin, trampoline, zwembad en wellness, fietsen, skelters, buitenspeelgoed, gezelschapsspelletjes, … Plezier troef!

Time Out projecten: Kijk zelf maar

Time Out Projecten 

Speciaal voor jongeren met bv ASS, angsten, opvoedings-, gedrags-, psychi(atri)sche problematiek, schoolmoeheid, beperkte sociale vaardigheden, ASS, ADHD, ODD, HSP, hechtingsstoornis, MOF, VOS, … Een krachtige, praktische en sterk gestructureerde training voor jongeren en hun gezin waarmee je nadien samen thuis weer vooruit kan. Individuele en groepscoaching, zowel voor de jongere als voor de ouder(s), met permanente begeleiding ter plaatse gedurende het hele verblijf. Maximum 6 deelnemende gezinnen.

Ligging

Gelegen in het charmante Nieuwkapelle (Diksmuide).

Logies

Het domein bestaat uit vier volledig ingerichte standaardhuisjes, een standaard appartement, een ruim hoeve appartement en een luxe huisje met jacuzzi. Daarnaast beschikt de hoeve over een ruime polyvalente zaal, met volledig ingerichte keuken. Ideaal om jouw maaltijden in groep te nuttigen of gewoon gezellig samen te vertoeven.

Troeven

Er zijn heel wat extra’s aanwezig: een polyvalente ruimte met volledig ingerichte keuken, een wellness-gedeelte, een zwemvijver, een speelweide met speeltuin, trampoline en petanquebaan, ruime parking, BBQ-zone, paardenstalling op wandelafstand.

Extra faciliteiten

Infrarood cabine / Teambuilding mogelijkheden in de buurt / Fietsverhuur / Hamam / Kindvriendelijke faciliteiten (meubilair, bestek, …) / Ontspanningsruimte / Hoevegebouw / Kanovaren in de buurt / Sauna / Kluisje / Bubbelbad (Jacuzzi) / Speeltuin / Vergaderzaal / Terras / Aan het water (vijver, rivier,…) / TV / Petanquebaan / Boerderijdieren aanwezig / Tuin / Aan een natuurgebied / Barbecuevoorzieningen / Wasmachine / Zwemmen mogelijk in de buurt / Zwemvijver / Omheinde tuin / Eigen paardenstalling/weide op wandelafstand. Polyvalente ruimte met volledig ingerichte keuken.

En last but not least:

Rust, ontspanning, gezelligheid en kinderen die de tijd van hun leven zullen beleven en dan nog een vleugje opvoedingsondersteuning…. We gaan er een geweldige tijd van maken!! Dat beloven we jou!

 

 

Time Out Projecten: Praktisch

Data

Zomer (Diksmuide) za 1/7 tot vrij 7/7/23 VOLZET

Inschrijven tot 1 juni 2023

Vroegboekkorting 10% bij inschrijving tot eind december 2022

werkbladen

DAGINDELING

Aparte activiteiten met de jongeren terwijl hun ouders training krijgen.

Gezinnen koken en eten in hun eigen huisje (ingerichte keuken).

Extra coaching indien gewenst.

Persoonlijke vrije tijd.

Factuur

Voorafgaand is er een intakegesprek waarin prijs (afhankelijk van hoeveel personen er deelnemen en welke noden er zijn, tussenkomst ziekenfonds, PAB, PGB en verhoogde tegemoetkoming enz) en andere praktische informatie zal worden toegelicht.

Daarin bekijken we ook samen of het programma een passend antwoord kan bieden op jullie vragen.

Toeristische info

Diksmuide

Diksmuide aan de IJzerstroom, situeert zich midden in de Vlaamse Westhoek, een bestemming vol pure verwondering.
Lakenweverij en boterproducten verrijkten lange tijd de stad Diksmuide aan de IJzer. Daardoor ontdek je ook veel pittoreske hoekjes en het verrassende erfgoed tijdens de Stadslinkwandeling door het oude historische centrum, zoals de markt met zijn Manneke uit de Mane en het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de Sint-Niklaaskerk, de Kleine en Grote Dijk, de oude Bloemmolens en de jachthaven Portus Dixmuda.
Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren ons echter ook aan de gruwel van de Eerste Wereldoorlog 1914-1918. In de Dodengang en de IJzertoren komt het front weer tot leven en de beelden van het Treurend Ouderpaar brengen de vredesboodschap uit. In de directe omgeving nodigen eindeloze vergezichten dan weer uit tot wandelen, fietsen of een tochtje op de IJzer. Je komt door charmante dorpskernen, de open ruimte en beschermde natuurgebieden.

Je maakt kennis met de creativiteit en innovaties op eeuwenoude hoeves. De gezonde lucht brengt uiteraard rust, maar ook levensgenieters ontdekken hier al vlug een streekspecialiteit of laten zich verwennen door de gezelligheid, en dit zeker tijdens één van de vele evenementen.

http://www.diksmuide.be/toerisme

 

Lo-Reninge

Lo-Reninge, luilekkerstad van Vlaanderen, kan bogen op een rijk historisch verleden en de gastronomie is er erg vermaard.  Zeker een bezoekje waard!

http://www.lo-reninge.be of http://www.lauka.be

 

Westhoek

De Westhoek weet menig toerist te bekoren, van natuur- en cultuurliefhebber tot  rasechte bourgondiër.

Wilt u zich ook laten overweldigen door deze fascinerende streek? Neem dan vooraf zeker eens een kijkje op http://www.toerismewesthoek.be of http://www.vlaanderen-vakantieland.be (Groene Regio’s – Westhoek).

 

Sportief

De Westhoek is gekend als wandel- en fietsparadijs, maar heeft ook andere troeven op sportief vlak. Kano, kajak, boottochten, volksspelen, billekarren, vlottentochten, … . Kortom: voor elke sportliefhebber wat wils.

Ontdek het volledige aanbod van de Westhoek (alsook verscheidene wandel- en fietsroutes) op http://toerismewesthoek.be (Actief beleven) of in Diksmuide op  http://www.diksmuide.be/toerisme (Recreatie & Natuur).

 

Cultuur

Ook cultuurliefhebbers vinden hun gading in de Westhoek.

Alleen al in het nabijgelegen Diksmuide vindt u tal van monumenten, musea en andere bezienswaardigheden. Een aanrader is de Stadslink,  een wandeling langs de meest pittoreske stadshoekjes. Klinknagels op de grond duiden het parcours van 3,2 km aan.  Ervaar er ook oorlog en vrede (1914 – 1918) door een bezoek te brengen aan de Ijzertoren, Dodengang en Militaire begraafplaatsen.

Op http://toerismewesthoek.be vindt u een overzicht van alle culturele trekpleisters in de Westhoek.

 

Eten en drinken

De plaatselijke streekproducten zullen u zeker bekoren, gaande van een lekker streekbier tot Diksmuidse boterkoeken en lokale plattelandskazen. U kan ze gaan proeven in de talrijke horecazaken, of een kijkje nemen hoe ze worden geproduceerd in de plaatselijke brouwerijen, hoeves en wijngaarden. Voor enkele adressen verwijzen we u door naar http://toerismewesthoek.be (Proeven).

Kijk zelf maar